Knivar, mera knivar

Vad är knivlagen värd?

Varje dag läser man i tidningarna om folk som har blivit knivskurna och vetskapen om att knivar nästan är en del av klädseln, för vissa personer när man går ut, skrämmer mig faktiskt. Man kan ju inte se på folk om dom bär kniv eller inte.

Standardfrasen när dom får frågan om varför dom bär kniv är: Jag måste ju kunna försvara mig om det händer något!

Vad i helvete är det som händer? Knivar är tydligen nåt man stoppar på sig när man går ut, om utifall att. Man tvekar inte heller att använda dom, när man ilsknar till.  Så förbannat onödigt , så tragiskt, för att inte tala om vad sjukvården kostar och  skattepengarna behövs till andra saker än resultat av knivslagsmål.

Satans knivar

Jag använder kniv när jag skär mat och bröd och när jag ska beskära en blomma!

Varenda vecka blir folk knivskurna i det här landet, mer eller mindre allvarligt! Jag blir så ilsken när jag tänker på att dom här knivskurna patienterna ofta går före gamla och sjuka på akutintagen. Sjukvården har det tufft nog som det är, utan att behöva ta hand om helt onödiga skador också.

Tänk, vilket slöseri med resurser, som kunde använts till annat!

Vi har faktiskt en knivlag i der här landet! Varför har den ingen effekt?

Lag (1988:254) om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, i dagligt tal knivlagen, är en lag i Sverige från 1988 som förbjuder innehav av knivar och andra föremål som ”är ägnade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa” på allmänna platser. Sådana vapen, till exempel knogjärn, får ej heller överlåtas till personer under 21 år eller saluhållas. Lagen gäller inte där vapenlagen är tillämplig. ”Springstiletter eller springknivar” får enligt lagen inte innehavas av personer under 21 år. Brott mot lagens regler ger böter eller fängelse i högst sex månader. Vid grovt brott döms till ett års fängelse. (Wikipedia)

20 thoughts on “Knivar, mera knivar

 1. Go morron.idag svit lite länge,gott ibland sen varit ute i solen och njutit.blivit brun nu sista veckan det varit sol i hjo.ha en skön söndag.kram

 2. Så fort polisen vill visitera dessa grupper som brukar beväpna sig så blir ju dessa så kränkta
  och springer till sina kramare inom media som snällt skriver artiklar om kränkning o diskriminering.
  dessa förbannade rödvinsindränkta flummare som till stor del arbetar inom media.

 3. Jag skräms också av knivarna. Men för många betyder en kniv ”respekt” idag… en gammal barbarisk uppfattning. Samhället har över huvud taget hårdnat ganska mycket och många drar dessvärre slutsatsen att behöva beväpna sig på olika sätt, för att kunna ”försvara sig”. Under rusets inverkan kan det sedan lika gärna bli så att de själva plockar fram kniven… Kombinationen alkohol/droger och knivar är inte vidare lyckad!

 4. När du satt dig i bilen och startat motorn ( LÅS DÖRRARNA )
  Om du sitter i bilen och väntar på någon ( LÅS DÖRRARNA )

 5. Bra att det en gång för alla blev klarlagt att knivvåldet ökat dramatiskt. Tidigare så var dessa fakta bara en sk inofficiell sanning eftersom forskarna på BRÅ mf mörkade och ljög som hästar, allt i syfte att skydda de fega politikerna.

  Nu kommer nästa uppdrag till er, redovisa vilka gärningsmännen är! Statistik över dem osv.

 6. Min älste son bär alltid kniv. Det där lät inte bra… HAn har varit ute och liftat runt i europa och ligger mest under bar himmel och har en fällkniv för att kunna peta i sig mat, göra stickor till elden osv… JAg tror faktist aldrig att han skulle använda den till försvar, för honom är det ett bruksföremål.

 7. Hej gott folk !

  Jag bär ALLTID kniv men skulle aldrig drömma om att använda den mot en människa, aldrig någonsin, min kniv är ett verktyg som räddat hälsan och livet på min familj och gjort mitt liv utomordentligt mycket lättare, med min kniv kan jag skapa andra verktyg som kan behövas i min vardag, jag har den verkligen inte för ”säkerhet” av min person, har tillräckligt mycket självförtroende och kontroll av mitt varande för att vilja skada någon annan såpass som man gör med hjälp av detta utomordentligt praktiska VERKTYG.

  Dra inte alla över en kam gott folk, det finns faktiskt människor som kan bära dessa hjälpmedel med ANSVAR.

  Mvh
  Familjefader.

 8. Håller med dig och det skapar bara mer skit. En ungdom med kniv som kanske är berusad tar fram kniven helt i onödan och VIPS! sker saker som annars inte hade skett..

 9. Signalament har försvunnit från nästan samtliga medier. På sin höjd skriver man vilken färg på jackan förövaren hade.

  Vad är det som händer?

 10. Jag har kniv för att tälja med
  – inte för att skära folk med.
  Jag har hammare för att spika med
  – inte för att slå folk i huvudet med.
  Jag har motorsåg för att såga med
  – inte för att stycka människor med.

  Men å andra sidan:
  det som skiljer människor från djur
  är ju förmågan att använda vapen.

  Jag hörde en som sa:
  jag kan KARATE, jag bär på ett livsfarligt
  vapen.

  Slutsats:
  den intelligente använder vapen.
  den dumme använder muskler.

  Men OK:
  våldet på gator och torg har nog mer
  med en samhällsförändring att göra
  och inte med knivar, revolvrar
  eller muskler att göra.

  Alltså:
  Jag föreslår en samhällsförändring
  med mindre tävling och konkurrens
  och mer samarbete och empati.

 11. Ibland undrar jag varför vissa lagar finns. Vissa personer i samhället bryr sig inte. Om denna knivlag inte funnits så hade jag inte burit kniv på offentlig plats ändå. Kramiz

 12. Ja du jag håller fullständigt med dig, men hur ska man komma till rätta med det. Tänk så många som går omkring med en kniv på sig, bara tanken att bära med sig en kniv är ju helt absurd.
  Kram Veiken

 13. Som vanligt hoppar SD anhängarna och andra ”konservativa” krafter upp som gubben i lådan, och antyder att detta är ett nytt problem som mörkas av vänster-media.
  Och tydligen är BRÅ involverad i denna sammansvärjning också.

 14. Jag bär alltid kniv, en Victorinox swiss tool, de ytterst få gånger jag går utanför dörren utan den känner jag mig naken. Denna kniv är dock inte ett vapen, den är ett verktyg, Att förbjuda människan att bära kniv annat än när hon är berusad eller avser att berusa sig är att reducera henne till något mindre än en människa, kniven torde näst efter elden vara det äldsta verktyg vi använder idag och vi har använt den sedan innan vi blev kroppsligt och mentalt moderna människor.
  Till försvar är dock en kniv helt och hållet värdelös, utom möjligen för en kvinna under pågående våldtäktsangrepp. En kniv kan döda en angripare utan att i tid stoppa det pågående angreppet.
  Skall man beväpna sig till självförsvar skall man bära batong, som orsakar smärta och krosskador, inte sällan benbrott och därigenom kan få en angripare att bli ovillig eller oförmögen att fortsätta sitt angrepp, men som sällan skadar eller förstör livsviktiga organ, eller pistol som faktiskt kan orsaka sådana skador att en angripare förlorar förmågan och/eller viljan att fortsätta sitt angrepp.
  Enbart för en kvinna nedbrottad av en angripare och på väg att våldtas kan en kniv vara att föredra som vapen framför en batong, batongen kräver svängrum, en skarpslipad kniv behöver inte mycket svängrum och kan ge kraftiga skador även med liten styrka bakom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s