Skrönor – fördomar och Faktakoll.

Jag upptäcker hela tiden att jag har en massa vanföreställningar och fördomar. Jag TROR att det är på ett visst sätt och det blir till en sanning för mig.

Bl.a har jag alltid sagt att jag aldrig ska sätta mig i ett Air China plan eller ett från China Airlines. Aeroflot är ett annat bolag jag hoppar över.

Idag ser jag att Air China ska utöka sin flotta med 100 plan och har i nuläget 262 plan. Jag vet för lite om bolaget, men det kanske är dags att omvärdera.

SvD har börjat med något som heter Faktakollen. Nyheter politik, bakgrunder,analyser och kommentarer. Vad är sant och vad är falskt? Där ska man få reda på hur det verkligen ligger till. Gå in och kika där. Det finns inte så många kollar ännu, men allteftersom utökas det. Bra grej tycker jag!

Annonser

7 thoughts on “Skrönor – fördomar och Faktakoll.

  1. Alla har fördomar…..det är bra att ha fördomsinsikt och att göra något åt det….de flesta s.k. fakta går att göra efterforskningar om.
    Vi ärver fördomar också, särskilt från de vi tycker om eller ser upp till.
    Att bemöta varje människa, tanke och åsikt med respekt tycker jag är en bra början och något jag försöker leva efter.

  2. Jag försöker leta efter mina fördomar, vill så gärna vara öppen för det mesta. Även när jag tycker jag ”kan allt” försöker jag vara öppen för att någon ny info kan dyka upp. En ständig utmaning för mig själv. 🙂

  3. Enligt maken är jag världsmästare på att TRO att jag VET. Jag har efter över 20 år med honom tvingats inse att de flesta ofta TROR att de VET. Men jag VET att det gäller INTE mig, för jafg VET! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s