Operera friska?

Läkarna i Västra Götalands regionen säger nej till omskärelse av små pojkar. Med all rätt tycker jag. Den offentliga vården är redan hårt pressad och att i det läget utföra ca 300 operationer på friska låter helt vansinnigt och absurt. Det handlar om SJUKVÅRD på våra sjukhus.

Att jämföra omskärelse på flickor och pojkar är väl att jämföra äpplen och päron, men faktum kvarstår. Sjukvården ska inte belastas av kulturella och traditionella seder och bruk, trots att politikerna har sagt ja..

Annonser

13 thoughts on “Operera friska?

 1. KASS MED OMSKÄRELSE.

  INTE ALLS LIKA BRA KÄNSEL EFTERÅT.

  SKULLE ALDRIG GÖR DET OM JAG FICK VÄLJA

  BLEBV OMSKUREN VID 21 ÅRS ÅLDER

 2. HAr vi bara såhär stor pengapåse så måste den gå till sjuka först och främst…. Men…. troligtvis måste de fortsätta med sina omskärelser….. så då blir det lekmän som gör det med skitiga verktyg och en massa infektioner och elände för de stackars försvarslösa barnen….. Hur man än vrider och vänder så blir det fel……

 3. Håller med Dig! Min ena kompis son blev omskuren på sjukhuset i Trelleborg, tyckte det vart lite pinsamt när han stolt plockade fram sin apparat och sa ”Titta” , då var han två år gammal.

  Minns Du denna gamla godingen? 🙂

  He en bra natt!

  Kram
  Stevie

 4. Kan bara hålla med om att våra vårdpengar inte skall gå till sånt trams som omskärelse. Det är bara förnedrande för den lilla killen, det gör ont och det tar bara vårdplatser från folk som verkligen behöver vård.
  Om man verkligen skall omskära en människa borde det vara individens val att avgöra detta, alltså göra det på folk efter att de blivit myndiga. Om/när detta sker skall inte kommun och landsting stå för notan. Tack för ordet!

 5. Nej det ska absolut inte vara gratis men jag tror inte på att blåneka heller för då går familjerna till oseriösa svartjobbare som gör det på ohumana sätt i hemmen istället och det blir en massa infektioner som det stackars barnet får lida för samt att samhället då får betala de kostnader som sviterna ställt till med. Hos oss har vi ett par seriösa läkare som arbetar som kirurger och som utför det här på sjukhuset och föräldrarna får själva stå för hela kostnaden. Jag tror att det är ett bra mellanting.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s