Siam

Sagolandet Siam,  har bytt namn några gånger och heter nu Thailand, har problem, stora problem. Just nu pågår en kamp i bl.a Bangkok mellan dom regeringsfientliga rödskjortorna, som vill har bort nuvarande regering och dom gula som stöder densamma.

”Thailands utrikesminister Kasit Piromya ser ingen anledning för omvärlden att oroa sig över de regeringsfientliga demonstrationerna i Bangkok.  Jag hoppas innerligt att han har rätt!

Det finns en tredje komponent som oroar mig i det här:

Kung Bhumibol (Rama IX) som är född 1927 och har suttit på tronen sedan 1946. Hans tid är nog snart ute, dvs, han dör .

Han och drottning Sirikit är mycket älskade och respekterade av sitt folk och när dom är borta vet man inte vad som kan hända.

Vem kan ta över? Jag har hört att den ogifta dottern Maha Chakri Sirindhorn,som  är populär bland folket är en tänkbar kandidat.

Jag gillar inte att gå händelser i förväg, men maktkamper har uppstått förr. Jag hoppas verkligen att det Thailändska folket ska få leva i lugn och ro och att den nya generationen kan få bygga ett land som så småningom blir  en demokrati värd namnet!

Jag har gjort ett bildspel från ett lugnt Bangkok, måtte det så förbli!

Klicka på bilden så kommer du in till bildspelet!

OBS! Glöm inte helskärm!

Annonser

24 thoughts on “Siam

 1. Hej goa Veiken. Det är så ledsamt att se allt elände som händer runt om i vår vackra värld. Jag mår völdigt mycket bättre nu . Känner att orken är på väg tillbaks och det är så skönt så. Ha en härlig dag.
  Kramen

 2. Så synd att det har blivit så i Thailand nu. Deras situation är ju lika rörig, som deras elledningar i filmen.

  Svar: Ja, porting är tjock korv med mos och kanske lite grönt, eller lingon och bostongurka eller nåt av ovanstående. Två korvar på en gång äter vi bara på IKEA, när vi behöver en snabb lunch nån gång. Men deras korvar är ju smala.

  Kram/Gilla

 3. Ja det är fruktansvärt synd om människorna som inte kan få leva i lugn och fred. Jag är så tacksam att jag lever och bor i Sverige,och tacksamma ska vi verkligen vara som ändå får ha det så bra.
  Nu ska jag göra nytta,dra fram dammsugaren,suck!
  Ha det gott vännen,
  kramiz!

 4. Kungafamiljerna skulle kunna gå före med ett gott exempel och gifta sig med varann över kontinenterna. Då hade vi snabbt blivit av med många fördomar och rasism, i varje fall en hel del av det. Synd att så många länder har så mycket dispyter, elände och krig. Synd att så många människor är så giriga och maktlystna
  Sv: Vad underbart! Jag hade ett förhållande/äktenskap som varade i 13 år och det jag saknar är känslan av tvåsamhet, lojalitet och att man nästan kan avsluta varandras meningar. Jag har varit singel så länge så jag bryr mig inte om förälskelsen, den vill jag bara skall gå så fort över som möjligt, för det är det där nära, det att man känner varann utan och innan som är trygghet, godhet och kärlek. Sen vet jag lika bra som alla andra att det finns goda och dåliga dagar, men är det fler goda än dåliga, så är det värt allt i hela världen. 😉

 5. Ja det är trist att de ska strida så..Thailandare var förrut kända som ett fredligt folk,nu blir det många som inte åker dit.Svar: Claudia har ju en röst i sin dator.Det vi gjorde var att hitta rätt så att hon kom vidare när det var koder.Dom koderna som är i bild tex dom som är bokstäver svåra att se.Dom läser inte hennes dataröst.Kram!

 6. Underbara bilder!

  Tyvärr har det varit oroligt i Thailand länge. Många länder har avrått från resor dit under en längre period men inte Sverige. Nu är det ett mindre problem utan viktigast är stabiliteten i landet.

  Kram

 7. Ja, jag får nog gå in och titta på ditt bildspel för sonen visade ett helt ANNAT bildspel härom dagen .. ett som han tagit utanför hotellet där de bodde …. Skottlossning, döda människor och skrikande människor … Beklämmande scener …
  Kram

 8. Jag hoppas faktiskt bayern vinner istället 😉 Och det är synd att Barca inte gick vidare för jag tycker helt klart det är ett bättre lag än inter med eller utan zlatan.
  Kram

 9. Ja, allt kan hända…Berlinmuren föll över en natt, kriget bröt ut snabbt i det forna Jugoslavien…….skottet i Sarajevo startade ett världskrig…..
  Det behövs inte mycket för att starta en lavin…….och människan lär sig aldrig verkar det som….

 10. God morgon.Vaknade av magen kurrade lika bra gå upp.göra lite nytta hemma.sugen på torka möbler,av all rök lukt.du ska ha en skön valborg.kram

 11. Ja, vi får hoppas att det inte blir helt kaos den dagen kungen dör, har också hört att han inte är så frisk direkt!
  Tittar in och önskar dig en fin helg, här har det kommit snö under natten och nu regnar det ute!
  Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s