800000 liter om dagen

Det låter inte klokt och det det inte heller. 800000 liter olja som läcker och förorenar havet utanför USA kusten. Fyra delstater förklarade som katastrofområde och det bara fortsätter och fortsätter.

Fångarna ska få göra lite nytta och utbildas nu i oljesanering. Frågan är ju om man kan hålla läckan i schack och allra helst täta den.

Frågan är när? Oljan den moderna tidens stora välsignelse och förbannelse.

Hur långt borta är alternativa energikällor, som vi kan hantera?

9 thoughts on “800000 liter om dagen

 1. Sannof

  Det är inte en NATUR katastrof. Förorsakat av människor.
  Dagens tidning rapporterar att oljan är mycket nära Louisiana-kusten. Fiskeri är en stor industri (ostron, räkor, krabba). Stor oro för vad som kan hända.

  Efter Exxon-Valdez spillet i Alaska 1989 finns det fortfarande olja vid kusten.

  l969 – läcka från oljeplattform i Santa Barbara Channel. Olja sögs upp and sanden och det är möjligt att det fortfarande finns olja på stränderna.

  BP var högst nonchalanta till att börja med, men nu låter det som om dom kommer att få betala stora skadestånd. Tyvärr hjälper ju inte pengar mot naturskador!

 2. Det här är en total katastrof och det sista Louisiana behövde. Dom kämpar fortfarande med att återhämta sig efter översvämningen som inte var en naturlig katastrof den heller. Katrina var en naturkatastrof men inte översvämningen som hade kunnat unvikas. Jag känner inte en enda från New Orleans som inte förlorade allt i den översvämningen. Och så kommer nu detta…och som kommer att oöverskådliga konsekvenser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s