Mona betalar tillbaka

De rödgröna kommer att halvera skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare redan under 2011, om de vinner valet, säger Mona Sahlin

Ett löfte som hon gav idag på sitt 1 maj tal.  Det är inte mer än rätt att pensionärer får tillbaka det som Alliansen har stulit från pensionärerna. Lika skatt för lika inkomst oavsett om det är lön för arbete, A- kassepengar, sjukförsäkringspengar eller inkomst när man är föräldraledig, är för mig och resten av Europa en självklarhet, men sittande regering såg sin chans att nagga från dom med lägst inkomster.

Konstig människosyn, där man gallrar bort ungefär 1/3 av befolkningen. Det är klart, håller man 2/3 under armarna är ju ekvationen löst och förhoppningen att sitta kvar lever.

Mona! Det räcker inte att bara ge tillbaka en del! Resten kommer också under kommande mandatperiod hoppas jag!

Annonser

22 thoughts on “Mona betalar tillbaka

 1. Vad har alliansen stulit, dom har sänkt skatten för dom som jobbar men att kalla det för stöld låter väldigt konstigt

  1. Varje månad som går och skatten är högre för vissa i samhället är stöld. Skillnaden alltså. Pension är uppskjuten LÖN och inte bidrag.. Man har alltså avstått löneökningar genom åren……..

 2. Ja jag ska in idag,trots att jag egentligen borde sova. Mina sångvänner ska ju sjunga på Götaplatsen och ja, jag vill ladda lite, det gäör man där!
  Vi syns kanske!

  *kram*

 3. Tja, jag tycker nog att de är lika goda kålsupare allihop! lovar runt o håller tunnt…det är de bra på! Nej, någon borde lyfta på häcken och komma ut och se verkligheten, för den har de inte sett någon efter vad jag förstår!! Kramen

 4. Dom bara lovar och prata det kan dom så man får skavsår i öronen. Men hur blir det sen i verkligheten??
  Ha det gott vännen,och hoppas du har mindre kallblåsigt än vi har.
  Kramiz!

 5. De skattenivåer som nu alliansen successivt har sänkt genom jobbskatteavdrag mm har beslutats av en socialdemokratisk regering.
  Dessutom tycker jag nog att en del löften typ nu ska vi satsa på ensamstående är SKRATTRETANDE. Sossarna har haft makten många år och under ett antal av dessa var jag ensamstående utfattig mamma med tre barn. Heltidsjobb hade jag ej högavlönat.
  Nej, tyvärr har jag inte några goda vibbar av fagra löften.
  Håller jag med den som skrev om att alla är lika goda kålsupare. Makthungriga!

 6. Heja Mona!

  Tobleronepolitik av den högsta skolan. Jag undrar vem som ska betala för kalaset – för inte ska väl Mona låna till att finansiera allt….

  Fyra åt med Mona och Sverige kommer att vara i Greklands sits – och då kan ni börja gnälla på riktigt.

  Vad tror ni finansiera pensionerna? Kan det vara produktionen i landet – eller är det den ofantliga sektorn och bidragsträsket – eller har sossarna en egen sedelpress?

 7. Ja jag vet inte vad jag ska säga, de pengar man får mer på pensionen kommer ju att gå till att betala den höjda fastighetsskatten. De ska ju höja den igen och det är ju många gamla som sitter i betalda hus och får betala en massa om de nu igen höjer den skatten. Jag gillar INTE att prata politik, men men

 8. Jag får ärligt säga att jag orkar inte med politik längre. Det är så hopplöst, för oavsett vem som kommer till makten så agerar de utefter om det precis har varit val, att de är i en mellanperiod och kan köra stenhårt på den politiken de tror på och sen närmar det sig nytt val och då börjar de agera för att få fler röster. Jag gillar dagens politik mindre än någon regering som jag har upplevt både i Norge och Sverige, men systemet är ruttet oavsett. I slutändan handlar det om att de vill regera, men det gör de aldrig fullt ut pga upplägget.

  Det är svårt, för vi borde ju få välja med jämna mellanrum, men det blir egentligen aldrig något riktigt resultat och alla skyller på alla.

 9. Jag tror inte heller på några politikerlöften. Det blir antagligen sofflocket för min del, för jag har inte förtroende för någon! En gammal ”stalinist” i en svensk regering skulle inte kännas trevligt för min del.

  Det som ges med ena handen tas tillbaka med den andra, så blir det nog oavsett.

 10. Nånstans måste man ju börja så jag hoppas nu att det blir maktbyte i höst. Pensionärerna har haft det tufft nu så de är värda att få det bättre först men sen så vill naturligtvis vi vanliga svenssons också få det lite bättre igen. Det är bara att hoppas på att alliansen inte har stökat till det alltför mycket under de här åren som gått.

 11. Godmorgon Veiken! 🙂

  Jag förvånas inte alls längre över vår politik i landet. Nu lovar Mona (och Lars Olly, stavas det så?) Svenska folket Guld och sköna skogar, men var ska dom ta pengarna ifrån?! Tror inte att Sahlin tar från hennes älskade invandrare och flyktingar som har det ekonomiskt bättre (utan att behöva göra annat än att producera barn på löpande band) än vad våra gamla goda pensionärer har det. A-kassan ska hon höja och sänka avgiften för A-kassan vilket låter bra, men vart ska dom få pengar till höjd A-kassa ifrån, ska man skära ner ännu mer på den redan så hårt drabbade sjukvården och barnomsorgen i Svea Rike?! Jag många goda löften avges av våra politiker den första maj och inför valet, men hur många av dessa löften besannas när de väl kommer till makten?!

  Önskar Dig och Din Prins en skön Söndag.

  Kram
  Stevie

 12. Mona diskuterade gallringen på Norra Bantorget i år. Var faktiskt rätt rolig. Drev med KD, som stött startandet av ett privat barnsjukhus för ungar med försäkring här i Stockholm. ”Och Jesus sade, låt 65% av barnen komma till mig” 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s