Blå himmel

Idag är det nästan vindstilla, solen är upphängd och sitter där den ska. Vilka vårkänslor jag får!

Nu ska blommorna få ny jord och jag ska kasta mig i rabatterna, nåja kasta och kasta, och äntligen få vårbruket gjort.

Magsjuka, barnbarn, dåligt väder, snö+hagel har kommit emellan, men NU jäklar är jag taggad. Måste inhandla jord och lite annat smått och gott först.

Tänk nu sitter jag här och njuter till 100% av vädret, medan man i staden Chongqing i Kina har haft ett väderhelvete det senaste dygnet. En tornado har dragit fram över staden och svept med sig massor och dessutom dödat över 20 personer, samtidigt som en del av elnätet slagits ut!

Här sitter alltså jag i godan ro och förbereder mig för en underbar dag, medan man i Kina håller på med ett räddningsarbete orsakat av vädret.

Tänk så olika det är på  platser runt om i  vår värld.

Tacksam sätter jag munnen till en mugg kaffe och tänker på stackarna därborta.

Annonser

13 thoughts on “Blå himmel

 1. Igår var det våran tur att få ett hack i våren! När jag kom hem från jobbet så hade det snöat hemma. Det låg vitt på backen och det var iskallt!
  Men nu verkar våren vara på rätt köl igen. Solen skiner 🙂

  Kramisar

 2. Här sitter jag mitt i Chongqing och läser på GPs hemsida att en tornado just svept över staden, utan att jag märkt någonting! Visst både regnade det och åskade i natt, men en tornado! Tänk att man kan vara så oviss om något som sker så nära. Jag får nog ta med min kaffekopp och gå ut på en promenad och se om Chongqing ser annorlunda ut idag…
  Mitt hus står i alla fall där det står, rosorna blommar fortfarande och jag mår bra! 🙂

 3. Sån tur att du inte var i Kina, globetrotter som du är. Har det möjligen varit askmoln som hindrat?
  OK jag vet, du har nyss kuskat omkring och försett dig med miljöer och kultur. Stanna nu hemma ett tag och påta i jorden.

  Här i Dalom svinkallt och vantar sitter inte ivägen. Kall vår men folk med förväntan har varma hjärtan. KrAM FRÅN HÄR TILL DÄR.

 4. Vad skönt att du äntligen är bättre. Nu får du akta dig för att hjälpa till med magsjuka barn i fortsättningen. Sitt och njut lite till du. Hos mig är det helt igengrått på himlen och blåser iskallt.

 5. Nej inte så här tidigt på säsongen. Jag åker ”bara” till färjan, sen tar jag buss. Men fråga gärna i juli igen då bör jag åka minst ett av hållen! Morgonen brukar vara ganska härlig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s