Falsk trygghet

Botaniska, den underbara oasen i Göteborg, där det finns växter och träd från hela världen är normalt en fantastisk  plats att vara på. Många arter är hemplockade för länge  av upptäcktsresande och andra. Det är en fantastisk möjlighet för oss att gå dit och bara njuta! Så vackert och fint.

Idag när en äldre dam var i vitsippsdalen satt ner och fikade, fick hon ett träd över sig och avled. Vilket fasansfullt öde.

Tydligen hittades fler träd som var skadade……

HUR kan något såndant här hända? Det finns folk överallt, som håller trädgården i ordning!

Visserligen blåser det mycket idag, men det FÅR ändå inte hända.

Ett jättestort klippblock lossnade i en annan del av Göteborg i går och rasade ner på en lekplats.

Alldeles där barn brukar leka. Det har hänt en gång tidigare och då ”säkrades” berget, vilket innebar att alla trodde att det var fritt fram i området!

Den här gången fanns det ingen under berget, som tur var, men hur kan detta ske i ett ”säkrat” område?

Vi invaggas i falsk trygghet  mycket mer än vi någonsin tror och det gäller att vara observant, inse eventuella faror och helst vara  ett steg före HELA tiden.

Annonser

7 thoughts on “Falsk trygghet

  1. Vitsippsdalen är ett område där inga åtgärder för skogen görs. Den står under sk. fri utveckling. Dessutom sitter skyltar vid alla ingångar till dalen att besök i vitsippsdalen sker på egen risk. speciellt under blåsiga dagar.. Men samtidigt väldigt trist att sådant här händer.

  2. Naturligtvis hemskt när sådant händer! Men vi måste nog lära oss att upptäcka farorna själva. Ha en fortsatt trevlig helg! Kram

  3. Läste lite flyktigt om trädet i Botaniska…. Vilken otur!!!! Vi har en fantastisk lönnallè här istan som de sågar ner nu ivår av den anledningen…. Folk har protesterat, men jag undrar hur tongångerna skulle gå om någon blev ivägen under höststormarna??????

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s