Vill inte jobba – vill inte betala skatt

Grekland i ett nötskal. Trots det måste alla leva. Jag tror inte att Greklands ”problem” går att lösa med snack och pengar. Grekerna själva måste förstå vad det handlar om. Man kan inte betala ut mer än vad som kommer in i kassakistan, fast t.om. regeringen i Grekland har trott det.

Bonus för att komma i tid till jobbet – jag tror jag dånar. Pension vid 55.  Är dom mer utslitna i Grekland än andra länder? Plus en massa annan idioti som verkar vara rena sagopåhitt. Dessutom friserade siffror så att EU ska tro att allt står rätt till. Det är faktiskt kriminellt att göra så.

Nu har ”mer förståndiga” finansministrar suttit i möte och snackat ihop sig och till sist kommit på ett gigantiskt stödpaket.

Alla euroländerna får ta den största smällen och se glada ut. Det är bara att gilla läget. En för alla, alla för en.

Införa Euron i Sverige?

Annonser

8 thoughts on “Vill inte jobba – vill inte betala skatt

 1. God morgon.man kan tro att dom vänt steken,sommar spela dom på vintern och vinterspel på sommaren.nu när grekland i kris,vet man knappt om man vill gynna grekerna mera,att åka till solen.man få ta spanien eller turkiet.ha en skön dag.kram

 2. Ja den där killen Papandreo gästade vårt hus och familj på 70-talet. Charmig och svensktalande.
  Var redan då intresserad av politik och förlovad med en god vän i Sverige.
  Pappan var ju storpolitiker. Tror att han Georgos P inte riktigt visste hur det såg ut i sitt land när han tog över. Men det ursäktar givetvis inte. Man måste veta vilka skor man står i.

  ”K-rekerna” verkar pockså befinna sig i det blå, vem tusan får pengar för ledighet och tidigare pension?

  Nu får vi väl vara med och punga ut till notan. Och de små grekerna är förbannade. som alltid de små betalar till de stora…
  Kram

 3. Med anledning av all desinformation som publicerats i svensk media om ”greker som inte jobbar”, ”14 månadslöner”, ”pension vid 53” etc. publicerar jag här lite fakta:

  En statlig snittlön i Grekland ligger på 1700-1800 EUR (brutto). Två bonuslöner tillkommer om totalt en månadslön (inte två som felaktigt rapporterats i media).

  Totallönen är alltså endast marginellt bättre än thailändska bärplockares minilön i Sverige.

  Pension kan tas ut efter 35 år i tjänst. Med nuvarande kösystem (ASEP) måste många vänta på anställning tills de är 25-30. Många fortsätter jobba efter pensionen eftersom ersättningen är så låg.

  Snittlönen inom den privata sektorn ligger på 900 EUR (brutto). Det tillkommer inga bonusar, sjukförsäkringar eller andra privilegier. De flesta är tvungna att fylla ut med deltidsarbeten.

  Därtill ligger levnadskostnaderna på ungefär samma nivå som i Sverige.

  Kanske ger lite perspektiv på saken …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s