Hon ska omplaceras!

Vem då? Jo, den kvinnliga läkaren som har varit den senaste följetongen i tidningarna. Det verkar som man inte kan sparka läkare som bevisligen inte håller måttet. Hon är inte helt okompetent var det någon som uttryckte sig. VA? Inte helt……En läkare ska vara helt kompetent för att jobba inom sjukvården.

Jag tycker synd om alla läkare som gör ett jättejobb och sliter för sina patienter. Hur känns det att behöva jobba med folk som begår misstag efter misstag, pga slarv eller okunskap? Ingen läkare är helt felfri eftersom dom är människor, men att inte vara kompetent är en helt annan sak!

Arbetsgivaren har ett stort ansvar i det här fallet. Anställa någon  utan att veta vem man har att göra med, borde vara straffbart när det gäller läkare som har andra människors liv i sin hand.

Hon ska inte omplaceras enligt min mening utan få silkessnöret som det så vackert hette förr!

Läs också Aftonbladets artikel om läkare som jobbar kvar HÄR

Annonser

7 thoughts on “Hon ska omplaceras!

  1. Vad är silkessnöre??
    Ja, jag tycker också att hon ska så långt bort från allt vad vård heter.
    Det är konstigt med alla dessa läkare och deras anställningar. Kanske ska man försöka sig på att söka en tjänst fast man inte har varken utbildning eller referenser. Till råga på altt är sjukpensionär också. Inget möter något hinder där. Kanske ett tips till alla som är arbetslösa. Men då måste de nog tala om vart de får jobb så att jag inte anlitar de.

  2. Tydligen tyckte personalen hon skötte sig så bra när hon var hyrläkare på samma sjukhus att hon fick fast tjänst där. Så helt inkompetent är hon nog inte.

    Men naturligtvis borde hon aldrig fått anställning som hyrläkare heller. Man kan ju fråga sig vilka rutiner den firman har för att få in hyrläkare. Sen skall ju naturligtvis det kontrolleras innan man anställer läkare på sjukhuset.

    Angående sparka folk som inte håller måttet sätter väl lagen om anställningsskydd stopp för det inom alla yrkesgrupper. Eller menar du att sjukvårdspersonal skall undantas från lagen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s