Folk flyr Svenska Kyrkan

Jag är inte ett dugg förvånad. Man måste se det som en missnöjesyttring och med all rätt. De olika falangerna och inre stridigheter inom just kyrkan bådar inte gott för framtiden.

När vissa präster inte kan tänka sig att jobba med båda könen, visar det att århundraden måste hämtas upp och anpassas till 2010.

När homosexuella  vigslar inte utförs  inom vissa kretsar. Att viga två av motsatt kön oavsett vilka det är EX. mördare, pedofiler, grovt kriminella går alldeles utmärkt , men två människor som älskar varandra, men är av samma kön ska man kunna neka! Det är absurt!

Pedofiler inom kyrkan har hållits om ryggen av den sk gemenskapen.

Är det någon som är förvånad  över att Svenska Kyrkan tappar medlemmar?

Annonser

12 thoughts on “Folk flyr Svenska Kyrkan

 1. Jag skall ALDRIG gå ur den svenska statskyrkan, och det har inte med religösa skäl att göra.
  Jag anser att till skillnad från alla andra bidrags organisationer så sköter sig den svenska kyrkan alldeles utmärkt så mina pengar får dem gärna, dem tar inga skyhöga arvoden som tex en viss känd fd politiker och andra skenheliga banditer.
  Sedan så anser jag att det är ett jädrans gnällande om moskeér som ploppar upp som svampar ur den svenska myllan, där fungerar den svenska kyrkan som en effektiv motvikt, men gnälla går ju bra, sedan ger gnällspikarna fan i vår egen kultur.
  Vidare så går det bra att vara tuff i alla lägen men i dödsfall eller andra stora tragedier så går det bra att vända sig till en präst, och då går det ju bra att åka på snålskjuts på sådana som mig, men ta det lugnt jag bjuder på den.
  För övrigt så anser jag att vi har en vacker kyrklig tradition i det här landet som är väl värd att bevara, om man tycker religion är löjligt så tycker jag att man kan lämna religonen åt sidan och se på allt det vackra istället, annars är det risk för att man går miste om hemskt mycket vackert, och rogivande för sinnet.

  Tack för ordet

 2. Varför skulle man konsultera en präst vid dödsfall? Han vet inte mer om döden än någon annan. Förmodligen mindre än en läkare.

 3. Hej Michael! Bryr du dig om din nästa ? Det är är ju det Jesus budskap handlar om… Kyrkan som institution är ju bara en maktfaktor som säger sig representera detta…
  Vadå motvikt? Är det en tävling eller?

  Vadå lämna religionen åtsidan? Du är ju helt ute och cyklar…
  Är det inte religionen som är kärnan? om inte, så kan du ju gå med i scouterna,,de har ju också traditioner, eller hur!

  / hjertq

 4. Jag är mer förvånad över att så många är medlemmar när KD ständigt håller på o åka ur riksdagen. Folk e för lata för att gå ur bara.

 5. Svenska kyrkan började viga kvinnor till präster 1959, en pionjär bland kyrkor i världen. 1994 slutade man viga kvinnoprästmotståndare, unikt i världen. 2005 började Svenska kyrkan bland de första kyrkorna i världen välsigna homosexuella partnerskap. 2009, så snart det var juridiskt möjligt, började Svenska kyrkan viga homosexuella par. Opinionen mot homoäktenskap bland Svenska kyrkans präster motsvarar nästan exakt den bland svenska folket som helhet, 68 procent av prästerna och 71% av svenska folket är för homoäktenskap. Jag förstår om man går ur kyrkan för att man är konservativ och emot dessa förändringar, men om man är progressiv så är det obegripligt.

  1. Jag tror att undersökningen av präster inte visar en klar bild över hur det står till. SVT’s undersökning visade att 68 procent av prästerna var för homoäktenskap, men det visade sig att det var bara knappt 61 procent av prästerna som hade svarat. I undersökningen skulle man ange sitt namn och vilken kyrka man var aktiv i. Det hela slutade med att SCB hörde av sig till SVT och sa att så här kan man inte göra undersökningar.

 6. Men jag ska aldrig lämna kyrkan. När min svåger lämnade oss från ena dagen till den andra var det kyrkan som stöttade, det var kyrkan som stoppade ryktesspridningen, det var kyrkan som stod bakom de tackars ungdomar som blev´kvar. Det stödet finns ingen annan stans!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s