Hämnden är ljuv

I det här fallet lite väl ljuv kanske, men jag har full förståelse för att man blir rosenrasande när men just har blivit rånad och tar chansen att ”ge tillbaka”. Det är absolut ingen ursäkt, men väl en förklaring.

Mannen som blev rånad tog upp förföljandet av rånarna som försvann på moped. Offret förföljde i bil och körde på en av rånarna, som fick allvarliga skador och vårdas på Sahlgrenska.

Jag tycker att det finns förmildrande omständigheter här och hopppas straffet blir lågt för den rånade! Han är misstänkt för grov misshandel!

Annonser

28 thoughts on “Hämnden är ljuv

 1. Helt rätt!!
  När rättsväsendet inte gör något så måste offrena sköta det.
  Det ska vara tillåtet att köra på rånare, våldtäktsmän och mördare.

 2. Kan bara hålla med. What goes around comes around. Rånaren får skylla sig själv, man rånar inte andra människor. Tänk om fler personer kunde ge tillbaka på samma sätt… Ärligt talat så orkar jag inte bry mig hur det går för rånaren.

 3. Rätt åt rånaren.

  Hade de lyckats komma undan hade rånet bara blivit en notis i polisens register och avskrivet innan bläcket torkat.

 4. Hoppas straffet för han som körde bilen inte blir så hårt. Tycker att det var helt rätt att köra på rånaren!
  Nu lär han inte råna fler folk på ett tag, tack för det

 5. Good riddance to bad rubbish…
  Tycker dock synd om killen han snodde moppen från, nu måste han ju klydda med försäkringsbolag o gud vet allt…

 6. Jag lovar, rånaren kommer gå helt rentvådd och den som blev rånad kommer åka på det hela. I Sverige är det offren som straffas, inte brottslingarna

 7. Som jag ser det så har rånaren skaffat sina skador själv. Hade han gett fan i att råna, så skulle han aldrig ha hamnat under bilen.

 8. Sveriges lagar är löjligt tama. Kriminella får hålla på hur som helst och får knappt nåt straff, de ska ”vårdas” till att sluta begå straff.
  Här har en rånare fått det straff han förtjänar, man ska fan inte hålla på och råna folk!

 9. Har man ges sig in i leken, för man leken tåla!
  I USA hade rån-offret fått medalj, garanterat.
  Att man kör på en person som ramlat av en moped är ju knappast straffbart?
  Om det kan bevisas att bilisten kört på mopeden kanske det blir annan fråga.
  Dock är det ju fortfarande så att ynglingarna borde få straff för rånet.

 10. Straff för den rånade… Nu tänkte du väl ändå fel, Veiken.

  Visserligen var det olyckligt att gärningsmannen ”råkade” hamna under bilen, men det som hände sänder ett starkt budskap till packet som använder oss andra som bytesdjur: ibland biter fåren tillbaka, och det när du minst anar det!

  Så om rånoffret blir dömd för misshandel, sänder det ju följaktligen ett annnat budskap: tro inte att du kan försvara dig mot rånare, för de har rätten på sin sida… och ni våldsverkare, ni har frikort att göra vad ni vill med allmänheten, lagen skyddar ER!

  Visst, man kan tycka att det gick lite väl våldsamt till, men ingen av oss var där, i offrets kläder. Blir svårt att döma då… Men våra käcka domstolar har ju normalt inte så värst mycket kontakt med verkligheten, så det skulle inte förvåna mig om offret som vanligt får hårdare straff än gärningsmännen till rånet!

 11. Som man bäddar får man ligga… kanske lärde rånaren sig något av detta. Jag har då ingen sympati för den påkörde!

 12. Ger man sig in i leken får man leken tåla. Den påkörda killen är inget offer. Han är kriminell.

  Hoppas att föraren av bilen blir friad…

  1. Nej. Hellre ett samhälle där polisen skjuter bilar med laser som kör 115 på motorvägen istället för att säkerställa att man kan gå från sitt hus till sin bil utan att bli misshandlad, våldtagen, rånad eller mördad. Hade inte grabben ramlat av/blivit prejad så hade detta resulterat i en rånad 35-åring och en polis som skakat på huvudet ”Vi kan inget göra”. Spaning utan resultat. Naturligtvis kommer den rånade att bli åtalad för skadegöerelse (mopeden) och vållande till kroppsskada (grov misshandel, alternativt försök till dråp). Grabben som ”råkade” ta hans plånbok, sätta sig bak på mopeden, ramla av och bli påkörd av ett brottsoffer som efterföljer för att återta stulen egendom i direkt samband med ett rån kommer inte ens att få böter för att dom var två på mopeden och (spekulerar) inte hade hjälm.

   Om inte polisen hinner hjälpa mig, vem ska då göra det? För många är svaret – jag själv. Fel ja, men vem vinner på att låta moppen försvinna i fjärran? Jo grabbarna som såg hur lätt det var och ofarligt. Let’s do it again! Inte DENNA grabben i alla fall.

 13. Skulle han bli dömd för detta så är det ju helt klart fel på samhället.
  Idioterna som rånade honom får ju ta konsekvenserna av det de gör! Med lite tur får han bestående men, så han aldrig kan göra om det!

 14. När våra myndigheter inte tar ansvar måste vi ta saken i egna händer. Heder åt den rånade, du gjorde det vi alla borde göra med kriminella.

 15. Man måste ju få försvara sig.
  Tyvärr finns det väl exempel där brottsoffer har fått högre straff än den som begick brottet, just för att h*n försvarade sig…

 16. Detta var väl lika mycket ”olyckshändelse” som i Landskrona
  För övrigt; Som man bäddar får man ligga.
  Lagar som inte har förankring i det allmänna rättsmedvetandet kan inte göra anspråk på att vara legitima.
  Ta en folkomröstning om detta och liknande fall så får vi se.
  För om det inte tas hänsyn till folkets vilja och åsikter så kan vi inte kallas en demokrati – även om somliga politiker kallar allt de inte bestämt själva fö populism…

  Kjell Nordström

 17. Som fallet där mannen som försvarade en kvinna som var överfallen, slog rånaren för hårt i huvudet. Hur gick det för honom, blev han dömd?

  1. För det första måste det bevisas att han körde på rånaren med flit. Det är inte alls osannolikt att det inträffade var en ren olyckshändelse när offret förföljde rånarna. För det andra så är det en flytande gräns runt vad som menas vara att ta lagen i sina egna händer. Det ÄR faktiskt TILLÅTET att TA TILL VÅLD i självförsvar, i synnerhet om man i lagens mening -”Svårligen kan besinna sig”, det vill säga om man är mycket rädd eller upprörd över en hotfull situation. Så utan att ens ha varit på plats, är det svårt att uttala sig så tvärsäkert.

 18. En stor eloge till brottsoffret som agerade snabbt och fick stopp på rånaren så att denne kan lagföras. Mycket bra agerat 🙂

  1. Hej hittade inlägget här idag. Och det är så enkelt för er utomstående att enbart dömma någon då man ej varit på plats. Jag såg hela överfallet och den våld han blev utsatt utav rånarna. Tiden har kommit att man i dagens lägen ska vara rädd för oavsett klockslag vistas ute. Helt sjukt. Spekulera inte i något som ni ej vet. Läser endel kommentarer och man blir vettskrämd hur lätt folk har att dömma en utan att ens sett något eller veta.
   / en som befann sig där

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s