Glassigt värre

Göteborgs -Postens konsumentpanel , där för övrigt jag ingår, har testat  chokladglass. Tyvärr var jag inte uttagen den här gången, men å andra sidan är inte glass min bästa gren!

Allt är inte guld som glimmar när det gäller just glass! Den billigaste vann och hör och häpna – dom dyraste kom sist! Säljer man glass med priset när man är dyrast?

Testet hittar du här!

Annonser

7 thoughts on “Glassigt värre

 1. Av de testade glassarna så har jag bara ätit den nummer två, Ben & Jerry, de har väldigt god glass även om den kostar en hel del! =)
  Kram Elenor

 2. Min kommentar till GP.

  Jag läste just chokladglasstesten. För en person som mig som äter mycket glass och mycket choklad och gärna chokladglass så klart och har testat det mesta (närapå allt), som regel finns 4-5 glasspaket i frysen, den senaste 5-litersbyttan har bara 1 porton kvar, men det finns några Lindt-kakor i skafferiet, så jag klarar mig nog till imorgon. Nåja, för en person som mig förefaller ert chokladglasstest ha blivit förväxlat bak och fram, möjligen med undantag för Rocky Road.

  Fem fyrar får en glass som smakar japp!? Fyrar fyrar får Ben&Jerry’s som mest bara smakar godis. Överkorsad fyr får Lejonet & Björnens Italiensk Choklad !?!?!? Lerig konsistens förvisso, men hallå eller, glassen har Choklad 70% som nr 2 i innehållsförteckningen och ni tycker att den inte borde klassas som choklad för att den smakar apelsin? Den marknadsförs med apelsinsmak! Men glassar med japp-smak, hela hasselnötter, och kakor och godis i får toppbetyg!? Visa mig en enda annan glass i ert chokladglasstest som har mer choklad/kakao än lejonet och björnen. Fast det är klart, med den kommentaren diskvalificerar ni ju själva hela chokladglasstestet, och det är ju egentligen det jag säger också, så då är vi kanske överens 😉
  Ser att Lidl återigen har en glass med högt betyg, Lidl’s chokladglassar överraskar positivt. Men i detta fall vet jag att jag inte kan lita på testet 😉 Jag har inte sett jsut den glassen hos Lidl innan, ska prova den nästa gång jag handlar där.

  Smaken är som baken, det visas tydligt av ert test. Men ska ni göra ett seriöst chokladglasstest så får ni väl för sjutton se till att använda någon som vet att uppskatta glass och choklad, snarare än någon (eller några) som mest gillar godis och kakor. Choklad är inte socker och fett, choklad är kakao och kakaomassa.

  Jag anmäler mig som frivillig till kommande choklad och glasstester, så ni kan få bra tester och resultat värda tidningen framöver, hör av er när det är dags! Jag gör så klart min egen glass också, m.m.
  Skicka gärna vidar till er redaktör så denne kan rätta till misstaget till nästa vända. 🙂

  Go chokladglassommar på er

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s