Gudrun vad har du gjort?

Jo, eldat upp 100.000 kronor i Almedalen. Allt för att visa hur mycket kvinnorna förlorar/ minut på lägre löner.

Kan man inte  visa på annat sätt än att elda upp pengarna! Tänk,vad många  fattiga  familjer som  skulle kunna få mat i månader för dom pengarna!

Respektlöst tycker jag! Var det måhända monopolpengar? OM det var riktiga sedlar undrar jag faktiskt om det var en laglig handling!

Får man tända eld på svenska sedlar hur som helst?

Ack, du lede FI

18 thoughts on “Gudrun vad har du gjort?

 1. tror inte man får det enligt lagen, tack jag hade gärna tagit en liten del av dom. vi är absolut inget rikemansfolk. håller med dig, skäms är det minsta dom kan göra kramar biggan

 2. Om det var riktiga pengar tycker jag att det var dåligt gjort. Var det falska sedlar eller monopolpengar eller dylikt så kan det göra det samma. Elda upp lagliga pengar vet jag inte riktigt om man får eller inte. Det blir ju mindre pengar i omlopp i så fall och då stämmer ju inte riktigt hur mycket svenska pengar som finns.
  Ha en bra dag och njut av sommarvärmen…

 3. Jag tyckte jag läste någonstans att det var ett reklambyrås pengar. Frågan är vad de hade gått till annars, kanske det anses som reklampengar och då är det väl okej. Men jag håller med dig i din reaktion och just att vi reagerar så visar på att pr-tricket kanske inte var så smart. Det tar fokus ifrån vad det egentligen handlar om.

 4. Ja det gäller tydligen att sticka ut och bli uppmärksammad,och det har hon ju lyckats med, jädra knepigt sätt på tycker jag,
  Men låtsaspengar var det visst inte, dom hade absolut kunnat gjort stor nytta nånstans. Abbans fru Schyman…
  Kramen!

 5. Hon sa i intervjun att det var riktiga pengar hon fått från ett reklambolag. Men hörde senare att det var en olaglig handling, man får inte göra så med Svenska pengar. Kram

 6. Jag har gått och varit arg över detta hela dagen, och klurar på ett blogginlägg.

  Om man nu vill arbeta för jämställdhet hade väl dessa 100 000 kunnat gå till fattiga familjer i Afrika, som inte har råd att låta sina döttrar gå i skolan? Då hade man väl verkligen gjort något för jämställdheten i ett samhälle som verkligen är ojämställt?

 7. Det är inte olagligt att bränna upp pengar längre…men visst var det sjukt handlar utav henne och partiet? USCH!

  Det var för övrigt RIKTIGA pengar.

 8. Nej, pengarna hade inte kunnat gå till någonting annat, de var skänkta till partiet öronmärkta för att brännas upp. Vad är skillnaden mellan det här och att lägga hundratusen (eller mer) på reklam på annat sätt? Nej, det är inte olagligt att bränna sedlar, vi får lyckligtvis göra vad vi vill med våra pengar. (Däremot är det olagligt i USA. Sverige är dock inte en amerikansk delstat.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s