Bara ett förslag….

……från regeringen som går ut på att rattfulla kan få behålla körkortet. Krav: Man måste installera ett alkolås i sin bil. Andas i en slang eller vad det nu är och köra iväg , om det visar grönt.

Lätt som en plätt? Slippa straff och blåsa varje gång den fd. rattfulle/a ska iväg.

Inga garantier finns för att någon annan än föraren blåser, vilket innebär att det kommer att gå alldeles utmärkt att ta sig några järn, låta någon annan blåsa och sedan köra iväg, rätt så glad i hågen.

Är det möjigen ett sätt att få bättre plats i våra fängelser?

Annonser

12 thoughts on “Bara ett förslag….

 1. Det där är en kinkig fråga! De flesta som kör rattfulla har alkoholproblem och där hjälper varken alkolås, indraget körkort eller ens fängelse. De kör ändå, men kanske inte medan de sitter inne… Men direkt därefter.

  Kraftiga böter? Konfiskering av bilen? Problem även där… Krav på behandling, i kombination någon form av kognitiv beteendeterapi? Möjligen, men var finns de kvalificerade terapeuterna?

 2. Men eller hur!! Vad finns det för garantier att det verkligen är den dömda personen som blåser. Det är så lätt att muta folk nuförtiden. En skitidé säger jag..
  Straff ska dom ha!

  Kramisar

 3. Finns ju även andra bilar att ta till…
  Dessutom verkar många strunta högaktningsfullt i om körkortet är indraget eller ej. Och inte verkar påföljden/vården bry sig huruvida man kör rattfull med eller utan körkort.

  Tragiskt.

 4. Förslaget handlar inte om att de kan få välja fängelse eller inte, utan huruvida de ska få behålla körkortet eller ej.

  Om de väljer att installera alkolås får de behålla körkortet, men får givetvis endast framföra det egna fordonet.

 5. Jag tror att ett alkolos kan vara en bra idé för vissa personer. Men det krävs något mer för att få in personen på rätt spår. Men det är väl för dyrt i vårt samhälle. Resurserna finns inte…

 6. Satte i halsen när jag hörde det. Det är ju rena hånet mot dem som förlorat någon pga av en rattfyllerist (det är ju ett av de brott som har störst återfalls procent).
  Sv. Nä, men ett dna-test… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s