Ormar och andra kryp

Vi har en varm underbar sommar – så långt! Tyvärr finns det andra som också tycker det. Ormar, getingar, mygg, fästingar är några exempel.

Många golfare som har letat efter bortslagna bollar har fått bett av huggormar. Ytterligare en anledning till att jag inte tänker börja träna på min swing. Naturligtvis innebär det inte att jag är garanterad att slippa se eller komma i kontakt med dom slingrande, sicksackrandiga kräldjuren.

Om, jag säger om, en huggorm kommer nära mig och jag får en chans, har den kommit till sin sista stund!

 Fridlyst,  jag vet, men………

Annonser

16 thoughts on “Ormar och andra kryp

 1. Håller med dig!! Fast jag skulle allt velat fotografera en med det nya objektivet…fast jag kommer väl aldrig att se någon på så långt avstånd…ser ju bara några meter fram…hehehe…Kramiz

 2. God förmiddag. En kompis slog ihjäl en igår på sin gräsmatta. Hon har ju både småbarn o hund. Det myndigheter inte vet har dom inget ont av. Kram

  1. Jag hoppas att hon slog ihjäl hunden först, eftersom det är mycket sannolikare att barnen skadas/dödas av hunden än av en huggorm.

   Det sker ca 200 ormbett per år i Sverige varav ca 1 promille leder till dödsfall, det blir 1-2 dödsfall var 10:e år relaterat till huggormar.

   Getingar och bin som jämförelse orsakar 2-5 dödsfall/år i Sverige.

   Kom igen, lite sans och balans om jag får be…

   /Daniel

 3. Har inte märkt av så många insekter ännu i år, men hittade dock några tvestjärtar under en sten igår. De är jätteäckliga med sitt kryllande… Så, jag var inte snäll där. De dog… av ren impuls.

 4. Ja det finns mycket ormar och getingar i år läste jag i tidningen i morse. Getingar ser man ju men någon orm vill inte jag heller stöta på. He en härlig lördag. Kramar!

 5. Sambon träffade på en huggorm när han var ute och spelade golf en gång. Hans första reaktion vara att slå ihjäl den med golfklubban. Vad var det du sa nu igen om att den var fridlyst?? 😉
  Det tänkte han inte ens på förrän efteråt..

  Kramisar

 6. Det är så tragiskt att se när annars förnuftiga människor förvandlas till grottmänniskor när de får sen en huggorm i gräset. Slå ihjäl sattyget! För att i nästa andetag njuta av övriga naturen. Behandla alla djur med samma respekt, om inte annat för att ge dessa signaler till era barn.

 7. Jag har haft en förlamande ormfobi men har under åren i Sörmland kommit att bearbeta den så pass att jag kan röra mig utomhus och inte få totalpanik vid anblicken av ormar. Och trots min fobi har jag aldrig ens tänkt tanken att man skulle slå ihjäl dem, de fyller sin funktion i faunan och så måste det få vara. Tycker jag.

 8. Jag är rädd för huggormar och vill inte möta dem. Usch. Det är gott om besvärliga djur just nu. Men många andra är av den trevligare sorten. Får hoppas att vi får ett regn som svalkar av oss i denna hetta. Här har det just börjat regna lite grann…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s