Hjärnceller sökes

Det är allt gulligt med ett litet husdjur! Barnen tjatar och snart viker sig föräldrarna , eller det skulle vara coolt med en liten sköldpadda, leguan eller liknande. Sagt och gjort, snart har man hämtat hem ett litet babydjur från någon djuraffär. Tiden går och det visar sig att det inte alls var så coolt eller ballt. Det är en levande varelse, som behöver vård och omsorg.  Det är ett ansvar!

När man sedan tröttnar, vad gör man då? Jo, ställer ut sin kelgris i skogen!  Lätt som en plätt, så var man av med det problemet!

Hjäncellerna som kanske en gång fanns har helt försvunnit och har inte ersatts av nya!

Nästa steg är väl att som på medeltiden sätta ut små barn i skogen, när dom blir lite jobbiga!

Människan är det mest fasansfulla djur som finns. Hur kan man komma på något så dumt att sätta ut djur i skogen, som garanterat inte klarar sig?

Skäms!

Annonser

25 thoughts on “Hjärnceller sökes

 1. Jag håller med dig helt.Det är djurplågeri att lämna djur i naturen som inte klarar sig där.Varför har det blivit så att ansvaret försvinner,då djuret inte är intressant längre eller ens intresse har vänts till något annat.Ekonomin styr vissa djur är för billiga att köpa och få tänker på fortsatt ansvar !Empati för medmännsikor och djur fattas enligt mig detta går hand i hand.

 2. Jag håller fullständigt med. Hur kan man bara komma på tanken att dumpa sina djur. Mina barn har haft kaniner, marsvin, råttor o hamstrar just nu har vi hund o 3 katter, ja man är låst många ggr men det vet man väl innan man skaffar djur. En av katterna är en hittekatt som vi fann i carporten han var uttorkad utmärglad o genomblöt. Nu är det ju så att kan man inte fixa djurvakt så får man stanna hemma. Har själv tvingats att tacka nej till ex dagsturer o utflykter eftersom jag inte kan lämna en hund mer än max 5 timmar. Ja människor som gör så här borde skämmas. Förstår inte att dom kan sova på nätterna.

 3. Hej!
  Jag håller fullständigt med. Jag tror det också är viktigt för djuraffärerna att tydligt förklara att de är dom vuxna som har ansvar för djuren, även om det är till barnen.
  Det kan vara bra att som det stod i artikeln att man måste få läst igenom en form av infoblad eller bok om arten man köper, innan köpet äger rum.

  /Kenny

 4. Det intressanta är att folk gör det på sommaren. Jag antar att det är för att de då tror att djuren ska klara sig. De glömmer visst att frosten är tre månader bort…

 5. Eftersom det finns de som säljer djuren borde de kanske se till att sluta avtal med köparna att de ska sköta om djuren. Djuraffärerna borde kunna ta emot djur under sommaren om djuret är köpt där (mot ersättning)

 6. Många människor idag saknar ansvar för andra varelser men även för sina egna barn det ser man tydliga bevis på överallt i Sverige.
  Många växer upp utan att någon sätter gränser,tala om vad som är rätt eller fel och ingen bryr sig om vad barnen gör,frågar aldrig hur dagen varit eller liknande.
  Detta är frukten av den fria uppfostran!

 7. Detta är ett problem som återkommer med jämna mellanrum, för människan lär sig aldrig att ta ansvar! Snart är sommaren slut och så kommer det att irra en massa ”gulliga djur” ute i det fria… Katter och andra djur.

  Det är rent bedrövligt! Jag fattar inte att det aldrig går att få folk att respektera liv och ta ansvar!

 8. Ja, det är rysligt hur människan behandlar djuren.
  I sin enfald tror man att folk vet om att tamdjur inte kan klara sig på egen hand i de svenska skogarna och definitivt inte under vinterhalvåret.

  Det skulle behövas öppna flera djurhem runt om i landet som kan ta hand om de oönskade. För inte är avlivning ett alternativ i min värld då det bara innebär en snabb och billig lösning för stunden. Man kommer aldrig åt roten till problemet- oansvariga och hjärtlösa människor som mera ser djuren som slit och släng prylar som de sedan tröttnar på.

  Djuraffärerna har ett stort ansvar i detta!

  Hur ska vi på bästa sätt skydda djuren ifrån ett sånt här livsöde? Finns det någon som på riktigt orkar bry sig och ta hand om saken? För det är inte alla barns rätt att ha ett husdjur. Vem vågar stå upp och säga det?

 9. Ja, visst undrar man. Det är jobbigt att säga nej men inte skulle jag kunna ha på mitt samvete att inte ta hand om ett djur jag tagit ansvar för. Hellre då vara en vrång morsa som säger nej.

 10. Det är vidrigt att folk gör på detta vis. Skaffar man sig ett djur, måste man förstå att det innebär ansvar. Vill man inte ta det ansvaret, så är det bara till att låta bli. Man ska dumpa sin husdjur i skogen. De hör inte hemma där. Jag blir så sur, varje gång jag hör talas/upptäcker något sådant. Tyvärr är det inte så ovanligt som man vill tro. Ha det bra i värmen. Här har det blivit lite svalare nu…

 11. Hej!
  Jag vågar och stå och säga att alla barn inte har rätt till husdjur, om de inte har vuxna som är ansvarig för husdjuret. själv har jag haft katter som folk har slängt ut i det fria när de var bara treveckor gamla…!

  Varje gång blir jag lika arg när jag läste eller hörde hur människor behandlar sina och andras djur…! Hade jag fått bestämma hade jag gett dem dödsstraff med giftgas för dessa människor….!!! eller 20 år fängelsestraff, jag menar så klart straff…, inte vård…

  Ohh….Människor….!

 12. Jepp, det är helt sjukt. Det som OCKSÅ folk borde jobba på, är att medge när de har gjort fel. Köper man en katt eller hund och det inte känns rätt efter ett tag (man kanske inte visste vad man gick till eller något annat) så är det viktigt att man omplacerar djuret. Det är alldeles för många (särskilt hundar) som inte alls får sina behov tillgodosedda.

 13. Dottern skulle med några kompisar hitta på en konfirmationspresent till en fjärde kompis. Någon av de andra tjejerna kläckte idén att de skulle köpa två möss av motsatt kön med bur och utrustning. Djuraffären krävde då att någon av dessa fyra tjejers målsman skulle godkänna köpet per telefon. Dottern insåg det idiotiska i det hela och avsa sig sin del i presenten, men en av de andra tjejernas mamma godkände, hon tyckte det var en kul idé.

  -Ja, vad kan man tänka sig att sedan hände?

  Konfirmandens föräldrar sa tvärt nej till mössen. Mössen transporterades efter flera turer och dagar till den tjej vars mamma sagt ja. Slutklämmen minns jag inte, men någon tog väl över dem.

  Och sedan kommer tjejen vars mamma sagt ja och kräver dottern på pengar för hennes del!

  Du kan tro att jag hade en hel del att säga om hela tilltaget och några pengar betalade vi aldrig. Men på den nivån låg djuraffärens krav på ansvar för djuren, ett ja från en röst i telefon.

 14. Det som tas hem ska man ta hand om också, inte bara lämna vind för våg!
  Har haft några suveräna danskvällar, nu återstår att packa ikväll för min trip och sen sova! =)
  Kramar

 15. Håller med. Det är hemskt hur djur behandlas av oss människor. ”Meet your meat” på youtube är ingen trevlig historia det heller. Förhoppningsvis sköts det inte på det sättet i alla slakthus.

 16. Ett resultat av det socialdemokratiska flummandet och daltandet. Kommunala dagis skall uppfostra barnen, inte föräldrarna. Barnen skall ha en fri uppfostran och föräldrarna skall inte sätta några gränser. Så bra allt har blivit i sossesverige. Eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s