Bajamaja

Så fort jag kommer någonstans och det inte finns en bra toalett att gå in på, vad tror ni händer då?

Jo, jag känner att ett Niagarafall är på gång. Det hjälper inte att jag har pressat dom sista dropparna alldeles innan jag gick hemifrån.

Med ångest, samtidigt som jag gör knipövningar ser jag mig om med lidande blick. Får jag då syn på något som liknar en toa slår jag mig desperat fram tills jag står längst fram i kön.

Får jag då syn på en sån här – önskar jag att jag var på ett ställe med hål i golvet! Vad som helst är bättre än dom här monstren, särskilt om jag är den trehundrade som kommer in.

Nöden har som bekant ingen lag. Har jag ingen klädnypa att sätta på lilla näsan, måste jag ändå gå in.

När jag har lättat på trycket är faktiskt bajamajor ganska OK trots allt!

Annonser

17 thoughts on “Bajamaja

 1. Som sagt en del toaletter utmed vägarna sköts vidrigt dåligt. Nerpissade nerkletat med avföring osv. Så det svenska toalettsnusket är utbrett och ingen skitsak.

 2. Visst är det hemskt att bli så där akutnödig. Ett tips från coachen: Deklarera högljutt att du har en njursjukdom och be därför att få gå före. Funkar garanterat 🙂

 3. Det är tur att de finns är de behövs, även om de inte går upp mot vanliga toaletter! =)
  Sitter i bastuvärmen i gästrummet och svarar på lite kommentarer, igår besökte vi Carl Larssons Sunborn, det var trevligt och intressant! =)
  Kram, Elenor

 4. Ja, de där är inget roligt, men måste man så måste man. Jag brukar ta buss till Norge och toan på bussen brukar inte heller var särskilt kul. Min trix är att jag åtminstone har våtservetter i väskan som jag tvättar mig med efteråt. Även dörrhandtaget känns ju klibbigt.. 😦

 5. Undrar hur mycket kul jag har missat för att jag tänkt – undrar om det finns toaletter där – hur ser dom ut – m m – lika bra attt jag är hemma. Kramar

 6. Undrar om inte jag känner igen mig i din beskrivning! Jo, alldeles bestämt… Får nog säga att en sån där blå koja undviker jag… Söker hellre reda på ett fik eller något annat. Men, jag vet… nöden slår till ibland.

 7. Det är ju konstigt här i världen. Det finns ju ”pissmuggar” för karlar lite överallt, men vettiga damtoaletter är det alldeles för ont om. Orättvist.

  Kram/Gilla

 8. Jag har också alltid ångest innan jag ska gå in i en bajamaja. Det inte bara luktar illa det brukar se så himla ofräscht ut också..
  Fast som du skriver.. efteråt är det ju väldigt bra att dom finns 😉

  Kramisar

 9. Uschochfy, får nästan lite kväljningar bara av tanken på dem, jag håller mig hellre nästan så att jag snudd på blir dålig… Men som du sa, bra att de finns!

 10. If you hav to go, you have to go…
  🙂
  Jag är en ganska duktig ”knipare” – föredrar hemtoaletten även om den kanske brukar befinna sig på en camping 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s