Sovit gott i natt?

God morgon! Jag hoppas att ni har sovit exakt sju timmar i natt.

Har du sovit för lite, riskerar du att få kärlkramp + hjärtinfarkt och stroke. Tänk på att lägga dig i tid, så du får dina sju timmar.

Har du sovit för mycket riskerar du att få hjärtinfarkt och stroke. Det gäller att ställa klockan så att du inte riskerar såna hemskheter.

Jag ligger ruskigt bra till för en stroke eller infarkt. Jag sover som en stock mellan den magiska sjutimmars gränsen och upp till nio timmar varje natt!

Hemska tanke,det är ju så skönt att ha en långträff med kudden.

Jag tar alltihop med en nypa salt,  det är en amerikansk studie och undersökningar och diverse larm duggar tätt!. Vi får se när nästa rapport  kommer, som talar om att vi ska sova nio timmar eller mer! 🙂

Annonser

11 thoughts on “Sovit gott i natt?

 1. Vill bara påpeka att majoriteten av vetenskapliga framsteg under 1900-talet gjorts i USA, så man kanske inte vara för hastig med att förkasta dem.

 2. Nja jag har sovit sådär. Med en nyskild granne med psykbesvär är det inte lätt att sova. Jag får köpa öronproppar. Tror jag ska ta en tur med kameran och fota lite så jag har något nytt att reta skåningen hebbe och dej med. Kram !!

 3. Jag skulle ha varit borta för länge sedan om det är sömnen det beror på, haha. Bara att ta med en nypa salt som du säger. Ha en fin söndag. Kramar!

 4. åh vilken tur jag har. och du med. vi riskerar inte att få kärlkramp men det kanske du menar var kriteriet för att få stroke o hjärtinfarkt
  kram på dig

  P.S tydligen har mina mostrar läst inlägget om att vuxenvärlden sviker för nu hör de inte av sig längre. dåligt samvete fick de nog

 5. Ibland sover jag kanske 5 timmar och i andra fall kan det bli 8. Jag kan vara tröttare i det sista fallet än i det första. så jag vet inte vad jag ska tro.

  Kram/Gilla

 6. Är det inte underligt att s.k. vetenskapsfolk har tid och pengar till alla studier dom gör? Vem är det som betalar, undrar jag? – Vad som är OK ena veckan är inte OK nästa vecka. Ny studie, givetvis.

  Det där med sju timmars sömn är väl knappast ett vetenskapligt framsteg, men studien gav iaf någon något att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s