Anmäla?

Det kommer fler och fler produkter i EU som är skadliga på ett eller annat sätt för oss konsumenter.  I takt med att EU utvidgas och utbudet blir större,ökar det farliga sortimentet. Från 2005 har varningarna ökat från 701 till 1699 förra året. Jag kan tänka mig att det ökar i samma takt hela tiden.

Barnvagnar med handtag som lossnar och leksaker som innehåller farliga kemikalier. Vi köper till barnen och oss själva men har ingen aning om vad det innehåller.  Det är  bara några exempel på produkter som det europeiska varningssystemet Rapex kan utfärda varningar om.

Vi har ett egenansvar vid köp.

 Vi ska vara uppmärksamma och anmäla, men vart ska vi vända oss, så att vi säkert vet att en anmälan kommit fram dit den ska?

Allt som är skadligt för männsiskor inom eller utanför EU bör, jag menar skall förbjudas!

Annonser

16 thoughts on “Anmäla?

 1. Vi får vara mycket tacksamma över att vi har våra kontroller av nya produkter. Förhoppningsvis klarar EU att hålla en hög nivå, fast ibland undrar jag… Det kommer in så mycket s-t, allt som man kan tjäna pengar på… och mycket kommer via olagliga kanaler, vilket gör dessa produkter oåtkomliga för kontroller.

  Har nyligen läst en bok om den napolitanska maffian och kan säga att det var ingen uppmuntrande läsning. 😦

 2. I dagens morgontining i UNT från uppsala så stod det om krossade tomater – många av det märken som finns innehåller skadliga ämnen – tror att det var ICa´s som var bäst den i pappersförpackning.
  Ha en fin dag. Kramar!

 3. Allt som är skadligt ÄR förbjudet, men sen är det upp till myndigheterna att tillämpa lagen också, och det görs bara om tidningarna skriver om saken. Kaffe har varit förbjudet i sverige sedan 1997 enligt dåvarande livsmedelslag §16 och §26 men jag har aldrig sett någon statlig instans följa det förbudet nånsin i vårt land, men rent tekniskt sett så borde chefen för ICA för länge länge sedan ha fått en volta på flera år för framkallande av fara för annan då de säljer tonvis av dessa droger till folk varje år.

  Skriv till Statsministern och KRÄV att rättsstaten återupprättas. Att ta ”euforilagen”i bruk och använda den för att klassa nya och farilga droger är 1 steg på den vägen. Den lagen har också funnits sedan 90-talet men faktiskt bara använts en gång, och det var för att förbjuda GHB, medan dödsfallen på mephedrone t ex tilläts ske utan att man brydde sig om att använda lagen mot sådana varor…

  Du är en anka i en damm och ägaren av den dammen bryr sig bara om vad du producerar, inte hur du mår under tiden du producerar det… Lagen kommer skydda DIG först den dag du sätter en pistol mot statsministerns tinning och KRÄVER att lagen börjar användas FÖR folket istället för MOT det.

 4. Ja visst gäller det att ha ögonen och skärpt sinne med sig när man köper saker, speciellt till barn. Dom är ju så utsatta.
  Men det är ju jättesvårt att veta tycker jag, många gånger kommer dom på saker som är farliga först i efterhand.
  Konsumentverket är det inte dit man ska skicka anmälningar?
  Ha en fin,fin lördag vännen,
  Kramiz!

 5. självklart ska det förbjudas! jag förstår inte varför man inte kan använda sådant som inte är farligt istället, är det så kanske att det som är farlligt är billigare
  kramar

 6. Veiken gå in på min blog och läs kommentaren under Bergsklättrar inlägget från en viss som börjar på 3p så förstår du vad jag menar med oseriös och otrevliga bloggare. Kram på er båda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s