Hjärtinfarkt och Omega-3

 Svenska folket har i åratal fått reda på att man ska få i sig omega-3, helst via fet fisk. Många äter dessutom massor av omega-3 kapslar och hoppas på så sätt att hålla en fruktad hjärtinfarkt på avstånd.

En undersökning visar att det inte blir någon skillnad med eller utan. Nu har studien gjorts på folk som redan haft en infarkt, men det indikerar att vi jagar omega-3  förgäves.

När kommer nästa studie som visar tvärt om?

Jag får nästan en hjärtattack när jag läser om alla knivskärningar som sker i parti och minut. Det verkar som vardagsmat när man läser om det i tidningarna. Jag begriper inte att det här kan pågå dag efter dag, vecka efter vecka och att inget görs. Sätt in knivfolket på livstid.  Den som inte vet vad en kniv ska användas till, ska inte gå lös bland andra människor!!

Annonser

16 thoughts on “Hjärtinfarkt och Omega-3

 1. Ja forskarna kommer fram till så olika saker att man vet varken ut eller in ibland hur man ska leva.
  Man får ta det med sunt förnuft,så är det,
  Våld och elände blir man matad med från media varje dag,det blir bara mer och mer, vart ska det ta vägen med allt?
  Kramiz!

 2. Man kan bli galen på alla dessa omvändningar med vad man ska och inte ska göra. Ena stunden är frukt bra och i andra framkallar det cancer. Hur ska dom ha det liksom..?

  Kramisar

 3. Becel som jag gissar att det handlar om har ju sålt länge på reklam att det är bra för hjärtat. Helt ogrundat dessutom snacka om vilseledande. Först reklamen och sedan undersökningen.
  För mig säger det sig självt att alla matvaror som är processade i livsmedelsindustrin inte är ok. Transefetter är aldrig bra.
  Jag använder smör. Om jag skulle få hjärtinfarkt har jag i alla fall njutit av mina smörgåsar.

 4. Jag lyssnar inte på dravel om omega-3 o annat. Lever o äter det jag vill. Men för mej så kan dom gärna sätta in knivfoket på livstid, men inte gör dom det. Några år sen ute ett par månader. Sen samma visa igen. Kram

 5. Omega-3 ska komma från djurriket, ägg, kött, mejerivaror och fisk.
  Margarinet hade främst tillskott av billigt kortkedjat Omega-3 (ALA) från växter förstås.

 6. Det är skillnad på omega-3 och omega-3…

  Långkedjigt O3 från animaliska källor, t.ex. fet fisk, är nyttigt och bra på alla vis. Det är en form av O3 som vi tillgodogör oss rakt av.

  Kortkedjigt O3 från växtriket, alltså sådant som finns i vanliga margariner och linfröolja, har vi svårt att tillgodogöra oss. Kroppen måste nämligen konvertera de kortkedjiga O3-fetterna till långkedjiga, men vi är i allmänhet väldigt dåliga på att göra den konvertering.

  Ät fisk, kasta margarinerna.

 7. Jag tror på att äta så naturligt som möjligt och sen både äta och leva så lagom man kan. Riktigt gamla människor brukar vara människor som har arbetat hårt och njutit av det de har i sina lediga stunder.

  1. Svorskan

   Du måste mena mej (riktigt gamla människor–.)!

   Jag kikar på 80 i backspegeln. Har varit på sjukhus EN gång med lugninflammation. Äter ingen medicin. Tar en B-12 och multi-vitamin då och då. Tänker inte mycket på, vad jag äter. Nästan varje frukost har jag rostat bröd med lite, lite mayo och tomatskivor och basilica, för jag ÄLSKAR smaken. Och kaffe förstås!

   Var ute på Friday Night Live i förrgår och träffade flera bekanta. Bara för att man är 80 behöver man inte sitta inne en fredagskväll.

 8. Jag är trött på alla s k forskningsrön som inte är något annat än blahabla-trams. Sunt förnuft är alltid bäst, det gäller att undvika alla påståenden. Då förlorar man bara sitt förstånd.

  Sen gillar jag inte heller kvivar på fel ställen. Få verkar våga gå omkring obeväpnad om kvällarna. I alla fall vad de tror. Sedan lite alkohol och saker kan hända…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s