Jag har röstat

 

Tänker du rösta?

Inte intresserad av politik?

Då bryr du dig inte om:

 • Vilken sjukvård du får
 • Hur dina föräldrar har det på sitt äldreboende eller med hemtjänsten
 • Dina barns förskola, skola eller utbildning
 • Vilka vägar vi har
 • Sjukförsäkringen och hur stor ersättningen ska vara
 • Vilken pension du får när du blir gammal
 • Skatter
 • Vårt försvar
 • Allmänna kommunikationsmedel
 • Vilken A-kassa du får när/om du blir arbetslös.

Kort sagt du skiter i allting! Politik är nämligen allting som rör oss i vardagen.

Det är en demokratisk rättighet och skyldighet att lägga sin röst på det parti man vill ska komma till makten. Det är ditt sätt att påverka, om du inte engagerar dig i något parti.

Om du inte röstar, lämnar du dörren öppen för extrempartier att ta över!

Vi ser det som en självklarhet att få lägga  vår röst när det är dags. Det kallas demokrati och folk i många länder vågar sina liv för att införa det vi tror är för evigt!

Inget är för evigt och vi måste hela tiden och alltid värna om de rättigheter vi har och som kan tas ifrån oss med ett enda penndrag!

Om du inte röstar, har du heller ingen rätt att gnälla dom kommande fyra åren, för du har inte ens försökt att påverka!

PS. Vi kan få Sveriges första kvinnliga partiledare idag. Det skulle vara riktigt häftigt! Rösta rödgrönt du också!

Annonser

50 thoughts on “Jag har röstat

 1. Klart att man måste rösta. I år får även min dotter rösta för första gången. Vi går allihop på valdagen. Ska jag vara ärlig så har jag ännu inte bestämt mig för hur jag ska rösta. Brukar inte vela men i år känns det som att välja mellan pest och kolera tyvärr. Inte lätt för ungdomarna som ska rösta för första gången i år.

 2. Veiken varför lägger du opp en massa politiska inlägg och åsikter?? Den sidan har jag inte sett från dig förut. Det finns redan så många bloggar som försöker manipulera och påverka folk med politiska budskap. Saknar den gamla Veiken som skrev om resor och trevliga platser.

 3. MEn Sosseriets valskolor i invandrartäta områden, byggnads rösttågande på arbetsplatserna och sosse röstning på demens och äldreboende ger nog några 100.000 valfuskröster men detta är nu ute i dagsljuset och S kommer tappa 300.000 röster på detta , tyvärr 150.000 rakt ttill SD som får 8-10% men tack o love lika mycket till alliansen som därmed kan ta majoriteten…sosseriets hycklande 25%?? i stockholm ca 15% …

 4. Har också röstat, det blev (C). Alla får gärna förtidsrösta så att man inte riskerar missa valet, skulle man ändra sig så kan man faktiskt gå till sin vallokal och rösta ändå, man kan ångra sig. Mvh.

 5. Visst är det svårt att ta paus nu, förstår dig. Fast mig är det ingen ide att du försöker påverka, har redan röstat (du vet nog på vad;). Vem vet, dörren kanske går i baklås på Söndag, jag kan ju få en tegelpanna i huvudet och bli medvetslös i flera veckor. Tar inga risker här inte.

 6. Jag tänker absolut rösta!

  En ”liten” fråga… jag har precis flyttat min blogg till wordpress och försöker få till designen. Kan du hjälpa mig?
  Jag försöker få dit en profilbild i högerspalten, skulle ev. vilja ha liten kortfattad text om min och min blogg där under. Och så vill jag få till den där bloglovinlänken för de som vill prenumerera.
  Och så försöker jag få till en buzzadorlänkknapp.
  Men jag har ingen aning om hur… kan du hjälpa mig?

  Ha en bäst dag. Kram.

 7. I år blir det förtidsröstning för första gången, både för mig och min sambo… Själva valdagen ägnar vi sen år att för min del coacha mina underbara handbollskillar i seriepremiären och sen slutspurten fram tills vallokalerna stänger och därefter valvakan tillsammans med alla röda kamrater. Sambon far iväg utomlands tidigt på morgonen för att jobba.

  Hoppas du & gubben har en skön semester på Rhodos

 8. Röstat? Ja i den sanna demokratins namn….du valjobbar alltså?

  Som en flitig myra – och då hinner manm inte blogga…

  Kram på dig!

 9. Hej!

  Läste just ditt inlägg och vill tipsa dig och dina läsare om att Unity Line just nu har kryssningserbjudanden med hotellnatt i Polen. Stränderna vid polska städer som Kołobrzeg, Dźwirzyn, Międzyzdroje, Świnoujście är verkligen värt ett besök på sommaren.

  Läs mer om Unity Lines hotellpaket här:
  http://www.unityline.se/erbjudande/kampanjerbjudanden/hotellarrangemang/hotellpaket

  Likea Unity Line på Facebook för att få chansen att vinna en
  kryssning till Polen: http://www.facebook.com/pages/Tavla-och-vinn-en-kryssning-med-Unity-Line/140776032632140?ref=ts


  Vänligen/

  Jonathan, Unity Line

 10. hej
  så skönt du har det, njuuuut vännen, ja jag ville du skulle veta med, så jag chansade på att du kollade ibland här inne. nu när du var borta. ha det jätte gott, hälsa mannen med, kramar biggan

 11. Varför du har bloggpaus nu igen,visste jag att du var ute i värmen.du får flytta till värmen halvt år .bo i sverige andra halvan av året.ha en skön semester i värmen.kram

 12. Hej vännen, ja du har fått meddelandet om Yvonne. Jag är så ledsn för hennes skull och för familjen. Bara hoppas att det är en lindrigare variant, och att hon kommer tillbaks.
  Vi håller alla våra tummar för henne,
  Sköt om dig,
  Kramiz!

 13. ALLA är intresserade av politik…även de som inte säger sig vara det! Medvetet eller omedvetet…Klart att vi alla ska vara med och påverka, tyvärr så påverkar ju även soffliggarna! Kramiz

 14. Hej Veiken. Självklart har jag röstat. Även om valet aldrig är lätt så är det lika viktigt ändå. Att bry sig…….

  Hoppas du har det bra under din bloggvila. Jag tänker komma tillbaka till bloggvärlden igen.

  Kram Bibbi

 15. godmorgon,
  nu har jag ringt yvonne, hon är hemma, mår relativt bra. såååå skönt. bara så du vet att det är positivt i dag, jag blir så glad för hennes skull. att det gick bra. ha det fortsatt gott vännen. massa kramar biggan

 16. Tack för din kommentar, tycker det är kul att du engagerar dig fast du just nu är så långt borta. Tyvärr måste jag berätta att jag inte har några jättelånga mejllistor i min dator, men jag skall göra vad jag kan, för att sprida din video. Håller med dig om att det är en viktig fråga och det inte finns någon återvändo. Kände samma typ av frustration under turerna kring Saab när vår så kallade näringsminister knappast engagerade sig alls. Då pratade man om nedläggning av något som gett det här landet stora exportinkomster, bidragit till att vi blivit en nation med forskning utveckling och många riktiga välbetalda jobb. Hon trodde i sin enfald att man kan ersätta detta med att folk springer hem till varandra och dammsuger. En Rödgrön regering kan knappast skapa nya bilfabriker och lika lite förstatliga allt som privatiserats om fyra år. Vissa saker går inte att återskapa.
  Jag har i alla fall sett till att Nattis fått läsa din kommentar, eftersom jag tror du skickat samma sak till henne. Kommer även att pusha för din video hos några andra bloggare. När du läser detta så kolla den här länken http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.15441920
  Jag har pingat den på jättemånga nyhetsartiklar med hopp om att den får spridning.
  Till sist så önskar jag dig en fortsatt trevlig semester och jag hoppas att vi fått en Rödgrön regering, när du kliver av planet i Sverige, det vore väl något att komma hem till, eller hur.

 17. Jag instämmer helt med dig. Man ska (inte bara bör) rösta och rösta på det parti som man själv vill och inte efter vad mamma och pappa röstar eller vad man hör sina kompisar säga. Rösta med hjärtat för det man tror på. Jag ska titta på valvakan i morgon, jag vet inte hur det ska sluta…
  Du skrev till mig ”PS. Kan jag kopiera delar av din text och komplettera med min egen? Självklart länkar jag till dig då!…” och mitt svar är; sjävlklart. Jag blir så glad att du vill göra det. Jag säger tack så mycket. Kramar =)

 18. Om jag omformulerar svaret på din fråga; jodå, en röst har jag fått. Det är dessutom ett kryss på mig på KF-listan 😉
  Fick den infon strax efter att du loggat ur Facebook 😉 Eventuellt födubblas den.

 19. Godmorgon.Hur är det i värmen,skönt där nere va.idag ska jag på jobbinterljuv,därför jag är uppe tidigt idag.börjat lessna lite på blogga.men lova hälsa på er ibland,Ha en skön dag.kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s