Köpa julklappar i USA?

Den svenska kronan växer sig starkare mot dollarn och ligger nu under sjukronors-strecket. Toppenbra för den som ska åka dit, men sämre för exportföretagen som ska få betalt för sina varor i USA dollar.

Jag älskar att resa, men jag har ALDRIG varit i Det Stora Landet i Väster. Jag vet inte varför, men det lockar mig inte, så julklapparna blir nog köpta i Sverige eller någon annanstans, vem vet?

Troligen blir det julklappar från den bästa staden av alla: Göteborg 😉

12 reaktioner till “Köpa julklappar i USA?

 1. Jag har inte varit i många länder alls. Men hoppas få komma någon mer stanns än. Ha det gott. Julklappar törs jag inte tänka på än. Kramar

 2. Jag har bara varit utomlands än gång och det var till turkiet. Det var min son som bjöd på en resa. vill gärna åka iväg någonstans igen. Få se hur det blir. Ha en fin tisdag. kramar!!

 3. Jag har faktiskt varit i det stora landet västerut, när min syster bodde där. Närmare bestämt San Francisco. Hon var gift med en amerikanare då. Perfekt att bli guidad runt på alla sevärdheter.
  Det här var på 90-talet,och jag kommer ihåg att jag tyckte allt var så stort,hi,hi..bullar,muffins, hamburgare,sängarna,ja herregud, jag har aldrig druckit så stor Marguerita nån gång.
  Nej kära gamla Sverige känns mer lagom och hemkärt. Men det är kul med lite andra vyer ibland.
  Ja tack, gärna lite sol frampå dan,det hoppas vi på,
  Kramiz!

 4. Fyra världsdelar har vi besökt, men inte landet i väst 😉 Man ser liksom så mycket av det på TV ändå, så det har aldrig lockat riktigt… Nu tror jag säkert att man kan göra intressanta resor där också, men det har liksom alltid varit annat som lockat mer…

 5. Vilka härliga bilder du hade från Rhodos!

  Vi har nog varit i USA 20 gånger eller så och besökt kanske hälften av staterna. Jag ÄLSKAR det stora landet i väst. Finns sååå mycket att titta på och språket är också en fördel 🙂

 6. Att turista i USA är annorlunda än att flyga nåra timmar till Spanien, Grekland, Turkiet osv. De flesta som kommenterar här, tycks gilla att vara på hotell och bada, sola och äta. En USA semester är mer en exkursion där man ger sej ut på äventyr. Du kan bo på lyxhotell i Las Vegas, köra norrut till Sierra Nevada och campa högt upp i bergen; köra västerut en dag och vara vid Stilla Havskusten.

  Min syster och svägerska var här (förort till Washington DC) en gång, och dom ville köra till Florida ett par dar. Det tar två hela dar att komma till Florida härifrån.
  San Francisco – Los Angeles tar minimum 8 timmar. Avstånden är vad som förvånar europeer mest.

  Landet är så stort att man bör ”göra det” i etapper – helst tre. Väst- och Östkust och Centrala delen (Colorado, New Mexico, Arizona, Chicago)

  Det förvånar mej att så många som skriver inte har lust att komma hit – kanske det känns lite överväldigande. Men det finns så väldigt mycket att se. Man kunde gå på museer i Washington ett par veckor och ändå inte se allt. De flesta museerna har ingen inträdesavgift.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s