Tomma stolar hos SD

Det finns ett parti i ett land som lite vanvördigt kallas Svea Rike.  SD tror jag att partiet heter. Detta parti fick ca 5% av rösterna i  senaste valet och alla andra ondgjorde sig över att detta parti skulle bli vågmästare i den högsta bestämmande församlingen i riket.

Ute i kommunerna fick man också platser för att kunna sitta med och påverka och bestämma lite.

När man sedan kollar upp vad man har för engagerade medlemmar som skulle sitta på dessa ”stolar”  fanns inte tillräckligt med intresserade, utan alternativet är väl att hämta folk på allmänna platser. Herr och Fru/Fröken ”Vemsomhelst”

Var kan man hitta 63 personer i 52 kommuner som vill sitta för SD? Dessutom hörs ordet avhopp skalla bland dom nyvalda. Det lilla partiet verkar decimera sig självt redan innan det börjar lukta allvar, ansvar och hårt arbete för det lilla landet!

19 reaktioner till “Tomma stolar hos SD

 1. Jag är Sverigedemokrat. Skulle gärna sitta i fullmäktige i min kommun, men är inte beredd att känna att jag ska få en yxa i dörren, bilen sönderslagen, bli misshandlad eller att min vuxna döttrar ta avstånd från mig. Jag är en helt vanlig solidarisk, empatiskt medborgare. Jag är inte rasist. Rasism är ingen fungerande hållning någonsin någonstans. När jag delade ut valsedlar i söndags kallade jag vår politik för ”inkluderande nationalism”. Det var då extra trevligt att se hur en av våra invandrar-medlemmar var med och delade ut våra valsedlar. Även hennes dotter är hängiven vår sak. Detta glädjer mig speciellt. Huvudsaken för min del är att Sverige stoppar massinvandringen och tar hand om de som redan har kommit hit.

  1. PO
   Jag håller fullständigt med! Bor man som jag oskyddat på landsbygden och finns det några som tyvärr anser att »utomparlamentariskt agerande» kan likställas med våldsbrott och olaga intrång, så vågar man tyvärr inte ställa upp. SD har klart deklarerat och visat att man inte är rasistiskt, men ändå påstås partiet vara det. Istället handlar det bl.a. om att på rimligt sätt förminska och i framtiden se till att den ghettobildning som nu uppstått i flera förorter till storstäder minskar. SDs målsättning är integration av invandrare i samhället. I ghettona förekommer att man inte känner sig motiverad att lära sig svenska språket och dessutom blir givetvis arbetslösheten då än större. Det är detta SD vill komma tillrätta med och hoppas att även de andra riksdagspartierna vill åstadkomma, i god demokratisk anda. Men detta problem undvek de andra partierna i valrörelsen, av något slags feghet som de nu måste ta itu med!

 2. Ja du Veiken du har visst fått en SDare att nappa på ditt inlägg. Synd att han inte vågar stå för sin sak utan istället väljer att vara anomyn. Det verkar vara en röd tråd som går genom hela partiet. Utan toppkandidaterna som gärna visar upp sig i media.

  1. Stå för sin sak skall väl alla göra i demokratisk anda? Att SD-sympatisörer inte vågar framträda är faktiskt lika illa som att de andra partierna försökte tiga eller väsnas bort SD inför valet och sedan säga att man inte ens vill »ta med tång». Demokratin lider.

 3. Vi får väl se hur det utvecklar sig,jag tycker det känns allmänt rörigt just nu,
  Jag ska gosa med barnbarnen på eftermiddan, så då känns det nog lite lättare,
  Kramiz!

 4. Jo, men det är pågrund av okunskap, media och de stora partiernas stigmatisering det fattas kandidater som vill ställa upp runt om i landet. Vem vill få en yxa i dörren och tillhörande social utfrysning? Till och med kanske förlora jobbet. Det finns mycket folk som vill, men inte många vågar, och jag förstår dem! Ni som saknar kunskap som har kommenterat osv gör själva det ni beskyller oss för. Ni klumpar ihop alla oss till rasister, nazister och mycket annat. 99% av oss är helt vanliga personer, med fullt fungerande empati och andra mänskliga känslor precis om er andra. Jag känner mig nästan som en invandrare som måste bevisa för en bunt rasister (Media, vanligt folk och politiker) att jag också är en människa, att vi alla är lika.

  MvH

 5. Så är det väl, att man inte riktigt kan stå för sina åsikter, av den ena eller den andra anledningen. Skylla på att barnen kommer att bli mobbade OSV. Det är fegt. Man ska stå för sina åsikter och inte krypa in under anonymiteten. Varför har man dom åsikterna i så fall?

  Jag är absolut ingen SDare, men håller i stort med om att vi inte kan ta emot ALLA flyktingar på det viset vi gör. Vi har många ungdomar, som inte har nåt arbete men vill ha och behöver det.

  De allra flesta invandrare är rättskaffens människor och vill inget mer än att göra rätt för sej. Jag undrar om det inte är så, att de flesta, som öppnar ”eget”, är invandrare. Det finns möjligheten för ”svenska” ungdomar också. Men ofta är man lite för lat.

  Jag är verkligen inte van att lufta mina åsikter i detta fallet, för jag är nog egentligen för feg. Jag står för att jag inte är politiskt intresserad. Men SDs åsikter kan jag inte skriva under.

 6. Sett fra Norge så forstår jeg godt hvorfor Sverigedemokratene mangler folk som vil sitte i ulike styrer og stell.
  Det er jo et demokratisk kjempeproblem i Sverige at folk utsettes for trusler pga sine meninger.
  Og når problemet materialiseres ved at det partiet ikke får fyllt opp de plassene de har rett til, vunnet gjennom vanlige demokratiske valg, så lager folk vittigheter istedet for å reise kampen for likhet og demokrati?
  Et part som Sverigedemokratene er heller ikke mitt parti, men det er ikke Sverigedemokratene som er det politiske problemet i Sverige idag.
  Det er det demokratiske underskudd som er det virkelige politiske problemet i Sverige.

 7. Ja vad säger man?
  Skrattade lite åt mig själv igår. Jag, mamma och mormor satt här i väntan på Alex. Hade live chatten från aftonbladet framme och följde rösträkningen.Kunde nästan tro det var os final i hockey där sverige var med.
  Tyvärr säger jag..gick det inte vägen till egen majoritet eller efter allt strul är det väl inte klart men…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s