Hur är det i Sverige?

Varje morgon gör sig tusentals barn och ungdomar klara för att gå eller åka till skolan. Skolskjuts är något som finns både i Norge och Sverige. Jag har läst lite i VG.no idag på morgonen och ser att det inte är alldeles självkart med en sittplats på bussen för elever på väg till skolan.

Skoleelever står i livsfare på skolebussen, är rubliken idag och man räknar med att 4000 – 10000 elever står i bussen varje dag till skolan. Hur har vi det i Sverige?

Jag vet ju att som vuxen kan det vara så många människor i buss och spårvagn att man nästan måste andas en person i taget för att få plats, men det gäller ju allmänna kommunikationsmedel förstås.

8 reaktioner till “Hur är det i Sverige?

  1. God Morgon ! Märkligt?! Det är väl bara att man sätter in flera bussar så alla får sitta. Men det är väl dessa för*****de pengar som det skylls på som vanligt medan toppcheferna badar i sedlar.

  2. Visst står skolbarnen som packade sillar i bussarna. Vår skola har inga egna skolskjutsar – utan det är allmänna kommunikationsmedel, vanlig linjetrafik som gäller. Skrämmande syner.

  3. Ja, du… många får stå i bussarna, inte minst gamlingarna… Men, trängseln är ändå ingenting jämfört med hur det är i många asiatiska länder. 😉

  4. I Sverige vet jag inte men jag vet att här i Turkiet åker ju dom flesta barn buss till skolan. Inte för att dom har långt utan mer en service skolan har men som vi betalar för. På Alex skola har dom värdinnor i alla bussar som ser till att barnen får bälte på sig och bussarna är aldrig överfulla. Den buss som stannar utanför vårt hus och kör till en av dom kommunala skolorna här har det precis tvärt om. Inga bälten och bussen är så knökad så dom två barn som hoppar på här får alltid stå upp och när dörrarna stängs står dom packade som sillar med näsorna intryckta i rutorna.

  5. Många gånger så fullt på bussarna att alla skolungdomar inte hinner med. Varför inte sätta in mer bussar i högtrafik, jo det kostar pengar??
    Gubben mår bättre, kändes tryggt för honom att få en riktig genomgång. Bara det gör ju att man känner sig piggare.
    Kram vännen!

  6. Det är ingen skillnad på skolbussar. Tvärtom. De bussar som är skolbussar är så otroligt packade att en krock skulle vara en ren katastrof! Och så pratar vi om vikten av bilbälte. Men i en buss kan man både åka utan bilbälte och stå helt oskyddad. Helt sjukt egentligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s