Starka reaktioner

  • Fredspriset är alltid omdiskuterat och omstritt, men i år verkar man ha träffat rätt! Jag kan och vet i stort sett ingenting om årets pristagare, men Kinas starka reaktion på det politiska planet övertygar mig om att valet av person är helt riktigt. Man har trampat på en del ömma tår och Kina kanske kan börja förstå vad mänskliga rättigheter är.
  • Costa Rica har drabbats av en jordbävning nära San José, som är huvudstaden. Costa Rica är ett land ungefär lika stort som Småland jag älskar det landet efter en rundresa jag gjorde där för några år sedan. Bloggkompisen Ama De Casa,befinner sig i Arenalområdet just nu och ska titta på den mäktiga vulkanen bl.a. Jag utgår ifrån att skalvet inte berörde henne så mycket för det var ”bara”  5.9 på Richterskalan.

San José från ett Hotellfönster

13 reaktioner till “Starka reaktioner

  1. Jag känner mig på tok för ointelligent (eller snarare… att jag inte är påläst) för dina inlägg. Tittar väldigt sällan på nyheter och hänger inte alls med i svängarna.

  2. Det är inte ofta man vet nånting om pristagarna tycker jag. Men dom väljer säkert rätt får vi tro,*ler*
    Jag säger jisses,”bara” 5,9 på Richterskalan, skulle nog inte vilja vara där.
    Kram vännen!

  3. Tittade på din länkning, det stod inget där om jordbävningen, får väl hoppas det gick bra. Problemet med den skalan är att den är logaritmisk, mellan varje heltal så ökar kraften i skalvet 36 gånger. Lärde mig detta efter att jag upplevde Tsunamin på Sri-Lanka, då det var en ett undervattensskalv som låg på 7,9. Alltså 36x 36 gånger starkare än det i Costa Rica. Sri-Lanka är för övrigt ett land som öppnat igen och jag kan rekommendera ett besök i eftersom du gillar att resa. Mycket fina stränder, historia, natur och kultur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s