Du är ute och reser Björklund!

Knappt har valresultatet kallnat förrän Major Björklund vill backa Sverige 100 år tillbaka i tiden. Kristendomen ska prioriteras…… och kör därmed över skolverket. Självklart ska kristendomen finnas med, det är ju vår historia, men idag när så många går ur kyrkan och så många andra religioner utövas i det här landet, räcker det med att eleverna får kunskap om de största världsreligionerna, för att sedan ta ställning själva och välja vilken tro som passar var och en bäst!

Vart tog valfriheten vägen Herr Major Björklund?

Från en kyrka i centrala Budapest. Visserligen kristen, men dock katolsk.

Annonser

18 thoughts on “Du är ute och reser Björklund!

 1. Precis, när min son var liten, och kommunen ansåg sig inte ha en dagisplats till honom så erbjöd de mig ett kristet dagis som svenska kyrkan hade. När jag var där på besök så förklarade de deras verksamhet och då skulle det bedjas till varje måltid exemplevis.. Hmm,. min son var dryga ett år bara. Jag tackade nej till platsen. Kram

 2. Här lär dom sig bara om islam och finns det barn som inte är muslimer kan dom få hoppa över den undervisningen. Hur sjukt är inte det? Undervisa i alla religioner säger jag då. Alex är inget av det än så länge, han får välja själv och kanske väljer han att inte tro på något alls eller någon helt annan religion. Vem vet men en sak är ju ganska säker, får han bara lära om islam är chansen ganska stor att det är den han tar till sig. Därför om det inte blir ändring är det jag som får ge honom den andra biten. Hur ointresserad jag än är av ämnet och inte med i svenska kyrkan själv så vill jag att han ska få lära sig att det finns mer än islam. Oj…lång kommentar där…

 3. Nja, jag tycker nog att kristendomen ska belysas lite mer, för att vårt land har varit ett kristet land och den religionen har en stor betydelse för vår historia.

  Men självklart ska inte kristendomen i sig prackas på eleverna, utan religionskunskap måste ju vara en information om olika religioner och dess betydelse för länders och människors utveckling.

 4. Jag är uppväxyt med kristendomen i skolan. Då hette det just Kristendomskunskap. Jag var rätt så duktig enligt betygen, och tron fanns men finns inte längre. Men det berodde nog mer på det historiska intresset.

  Om man ska ha religion på schemat, så måste alla religioner vara med. Alla religioner måste få diskuteras, så barnen kan få sej en egen uppfattning, inte bara om den kristna läran.

  Kram/Gilla

 5. Hej ! Vi har mulet väder i Björkvik idag men inget regn. Jo vi hittade en 32 tums Tv igår för ett bra pris men Elgiganten brukar ju ändra priserna som en annan byter byxor. Ha en fin Söndag nu !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s