Var är älgen?

Min svärson är en inbiten jägare och julafton för jägare började idag. Svärsonen gick upp tidigt, gjorde matsäck och åkte iväg medan alla andra sov.

Lille hunden Otto fick följa med på sin första jakt och jag kan tänka mig att förväntningarna var stora.

När min dotter steg upp och gjorde sig i ordning för sin arbetsdag och gick ut för en snabbpromenad – blev hon överraskad, för i grannens trädgård stod en – älg!

Undrar om svärsonen får se någon i skogen idag. 🙂

Bilden är från GP och fotograf Sören Håkanlind

Annonser

18 thoughts on “Var är älgen?

 1. Ha ha ha ja han hade väl flytt skogen!!! I trädgårdarna är han u trygg för där får man inte avlossa bössan. Mannen min är också en av alla dessa älgjägare. Så idag är det lilla julafton för han med.

 2. Julafton för många idag,utom för älgarna. Jag skulle aldrig kunna skjuta ett djur, möjligtvis om det vore i absoluta självförsvar.
  Kul för dottern då,hi,hi…mindre kul för svärsonen om han inte får korn på nån.
  Kramiz!

 3. Min morbror sköt en älg på sin gård för många år sen. Han stod o skulle just klä på sej när han fick se två älgar vid ladugården. Själv stod han i undertröja o kallingar. Kram

 4. Ja tyvärr är vapenfetichtiserna och djurmördarna ute igen.
  Hur kan man njuta av att skjuta djur och fåglar i strimlor och se blodet stänka???

  1. Om du skjuter ett djur eller en fågel (hmm är inte fågeln ett djur) i strimlor: 1. du kan inte skjuta och har inte i skogen att göra. 2. Du har fel vapen/ammunition, vet du inte det har du inte i skogen att göra 3. det är inte för att se blodet stänka som de som jagar gör det. 4. De flesta jägare jagar inte för att de är vapenfetichister (då hade de bara suttit hemma och putsat på sina vapen) utan för att de tycker om att vara ute i skog och mark och att jakten är en avkoppling. 5. Det är inte många som skjuter på allt som rör sig utan de flesta gångerna de är ute kommer de hem utan något skjutet. Nä nu orkar jag inte skriva mer.
   KRAM alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s