Lärarförslag klart

Nu ligger ett förslag om lärarlegitimation klart och endast legitimerade lärare ska få fast anställning och vara behöriga att sätta betyg.

Det är helt klart att det behövs full kompetens hos lärarna och personlig lämplighet är ett kriterium som måste vägas in och dessutom väga tungt. Tyvärr hjälper inte den bästa av alla lärarlegitimationer och engagerade lärare om inte andra saker händer i skolan. Klasserna är alldeles för stora och en stor del av tiden går åt till möten och andra saker som inte direkt bidrar till elevarnas bästa.

När halva tiden i klasserna går åt för att få lugn och arbetsro, måste mycket annat kopplas till skolorna. Specialpedagoger, assistenter  och annan personal behövs i mycket hörgre grad än nu!

En sak till, lärarna har bara två ögon, två händer och kan inte hjälpa flera elever samtidigt hur gärna dom än vill!

Annonser

10 thoughts on “Lärarförslag klart

  1. Faktum är att skola/utbildning redan idag kostar enorma pengar/elev, mer än i motsvarande länder. Standardlösningen hos oss lärare (jag är själv en) har traditionellt varit ”mer resurser”… Nu tror jag inte att lärarlegitimationer eller ens fler personer i skolan automatiskt kommer att lösa problemen. Inte så länge själva kärnverksamheten – i mitt tycke – inte har högre status eller så länge den stereotypa människosynen på elever råder.

  2. Ja och även inom vuxenutbildningen får vi mer och mer krav på oss. Till oss kommer många människor som har misslyckats tidigare i livet samt många nysvenskar. Att det inte kan erbjudas mer resurser till dem är en katastrof. Dessutom är det bara pengar som styr allt. Nu i dagarna har vi oktoberstarter för studerande, som skall klara av de kurser som de andra har läst sedan augusti, på 7 veckor. Det kommer tyvärr bara ett fåtal att klara och det beror på något som är inne just nu och det heter flexibla studier. Och dessa studier väljs ofta av de personer som verkligen behöver komma hit och få struktur på livet. Men billigt är det……..

  3. Jag tror ingen legitimation i världen hjälper om det är för få vuxna överhuvudtaget på plats. Gäller såväl i barnomsorgen som i skolan och på vårdinrättningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s