Lurade – igen!

I känd Joe Laberostil trollades bär, plockade av människor från Thailand och Vietnam, till KRAV-märkt sylt!

113 ton bär plockades och såldes till ett företag, känt för sin norrländska gourmetsylt!  Företaget heter Blåtand!

För att bli kravmärkt ska företaget uppfylla vissa kriterier.

Producenten ska kunna dokumentera att det inte förekommer brott mot mänskliga rättigheter eller andra fall av social orättvisa i samband med produktionen.

Kruxet är att bärplockarna inte fått ut sina löner bl.a.

NÄR vet vi att KRAVmärkt är KRAVmärkt enligt alla konstens regler. Vi handlar i god tro och bakom står producenter, gnuggar sina händer och ler hela vägen till banken!

Lurade igen!

19 reaktioner till “Lurade – igen!

 1. ja fy sjutton vem vill gå och plocka alla dessa bär för ingenting?? det är ett hårt jobb med många trasiga ryggar som följd, fyy säger jag bara, hur kan dom låta bli att ge dom betalt, kram biggan

 2. Vi är inte alls lurade … jo om vi tror att krav skall kunna vara föutseende och hinna ta bort krav-godkännandet i stort sett i samma ögonblick brottet begicks…. lurade är vi först om krav inte gör något mot blåtand nu när dom vet.

 3. Ja, vem är det som luras egentligen? Tro inte på allt ni läser bara för att de säger att någon annan luras.

  Gick in på Blåtand AB’s hemsida och läsde deras pressmeddelande (www.blatand.se) för att höra deras version. Och hör o häpna. Inte mycke stämde av det som skrivits i media.

  Blåtand AB köpte INTE sylten. Den köptes av ett företag som heter Lomma bär som sedan sålde vidare till Blåtand men påstod att allt var reko. Dessutom, sylten de säljer är INTE krav-märkt.

  Så lite inte på media, även fast de verkar riktiga.

  *ps, detta förändrar inte det faktum att det suger att det finns folk som utnyttjar andra till gratis arbetskraft. de borde deporteras till något land som inte vill ha dem så de får känna på verkligheten

 4. För jäkligt är det, fy alltså, man blir så ledsen för alla dessa människors skull som slitit så. Man kan snart inte lita på nånting längre,
  Kramiz!

 5. Jag blir galen på dessa idioter, som år efter år lurar hit folk, att plocka bär. Men det är ju konstigt att inte bärplockarna lär sig heller. Det måste väl stå om det i deras tidningar också. Eller så kan de kanske inte läsa!

  Kram/Gilla

  1. Helt rätt, det är bara att ge sig ut i skogen själv och koka sylten själv hemma om man ska ha någon sylt till pannkakorna.

 6. Hej ett litet grönt inredningstips till dig;)

  iLoveGratis är en sajt där man kan skänka bort prylar och möbler man inte behöver istället för att slänga de, på så sätt sparar man pengar men samt hjälper mijön genom att du låter prylen återanvändas!

  Är du en student eller någon annan som behöver möbler och prylar till inredningen av hemmet? hitta det mesta gratis på sajten…

  Just nu finns det 1000-tals prylar som skänks bort allt ifrån gardiner till soffor, bokhyllor och bilar.

  Tipsa gärna dina läsare om sajen:)

 7. Detta handlar inte om bär eller plockare.Ej heller om mänskliga rättigheter.Allt handlar om gamar som tjänar pengar på andras elände.Samt att kunna blåneka och skylla sin misstag på andra(vi skattebetalare)Funkar inte det är det bara bilda stödgrupp och samla pengar till behövande,i detta fall dom själva.Svensken i allmänhet är givmild och god trogen,,,Lättlurad med andra ord.För denna cirkus kommer att upprepas i större omfattning nästa säsong.
  Ett exempel är ju denna grupp.där de insamlade medlen går till semester resor för bildaren av gruppen

  http://www.facebook.com/group.php?gid=319195711331

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s