Förskräcklig helg.

Halloween, den ruskiga helgen, är bara några dagar bort och föräldrar i hela landet har varit och köpt diverse olika tillbehör till sina små och sedan skickas ungarna ut på tiggarstråt.

Bus eller godis, kommer det att låta utanför mångas dörrar och förväntansfulla händer sträcks fram. Blir det inte godis går det lika bra med en guldpeng (10:-)

Till alla ungar som ringer eller knackar på min dörr och skriker bus eller godis vill jag säga:

Gör er inte besvär! Inget godis kommer att finnas i det här hemmet och absolut INTE till er som är utklädda! Vi firar inte Halloween. Sorry alla köpmän och barn!

Ni får gärna godis och glass övriga dager, men inte den här veckan! Mina grannbarn vet  vad som gäller, så jag slipper nog öppna dörren för en massa utklätt småfolk!

Hur dumma är vi i Sverige som tar till oss alla konstiga traditioner, som finns utomlands. Irland kunde gott behållit detta för sig själva!

Affärsmännen gnuggar händerna än en gång!

8 reaktioner till “Förskräcklig helg.

 1. Inget större problem här i mitt bostadsområde, var inte förra året i alla fall. Jag har inte laddat med godis! (Jo, köpte lite igår och har ätit upp det mesta redan.)

 2. Det är lite både och det där,men visst,köpmännen gnuggar sina händer såklart.
  Jag gillar mysrys skräcktemat på tv under veckan,så barnslig är jag,hi,hi…
  Kramiz!

 3. Haha du kanske skulle klätt ut dig till något riktigt hemskt så när barnen kom och ringde på hos er kunde du skrämt skiten ur dom och dom skulle aldrig mer kommit haha.
  Här i Turkiet firas det inte men jag har köpt en pumpa och gjort en lykta, det är allt. Tycker det är mysigt. Hade vi bott i sverige hade jag nog kört hela racet. ja utom att knacka på din dörr då 😉

 4. Vi har 3 fritids på vår skola och en gång i månaden har vi storffritids för alla avdelningarna tillsammans. Idag var det hallowenmaskeraddisco i gympasalen. JAg är inget för hallowen och mina barn har aldrig varit ute och sprungit runt….. Men vi hade jättetrevligt på discot idag som var väldigt fint arrangerat!

 5. Om barnen i ett bostadsområde kommer överens om att klä ut sig och gå runt till varandras familjer då? Och om de är så förväntansfulla och glada att de hoppar jämfota i flera dagar? Och om det vanliga lördagsgodiset nu sparas till kvällen istället, och ges när monsterskaran kommer och knackar på dörren? Och om utklädningen består av det som finns i lådorna här hemma, och av pappersmasker som barnen gjort på fritids? Jag har investerat i en pumpa, som jag tillsammans med barnen gjorde en lykta av. Summa summarum 37 kronor som köpmännen gärna får gnugga händerna över, för den lyser så fint i höstmörkret. Jag tycker att det här är mysigt och roligt. Det är vad man gör det till, och man bemöts ofta så som man bemöter andra. Mina barn skulle nog gå omvägar kring ditt hus – inte bara på halloween. De lär sig fort vilka som är barnvänliga och öppna, resten blir de ledsna av och försöker undvika bäst de kan. Det är verkligen häpnadsväckande att läsa hur mycket det finns att gnälla över, om man anstränger sig. Vi kanske har det för bra i Sverige, om detta med halloween är så hemskt…?

 6. Hallowen är vad man gör det till. När jag bodde i USA gjorde min sons gudmor jättefina pumpor. Barnen kläddes inte till djävular o häxor. Dräkterna var billiga, så inget problem där. Vi gick runt till våra närmaste grannar. ”Trick or treating” Barnen fick godis, som sparades och varade till många lördagsgodis påsar.
  Vuxna klädde inte ut sig o grävde gravar i trädgårdar, som nu sker i USA. Måste vara den undre medelklassen, som håller på så.
  Sånt betackar vi oss för.
  Have a Happy Hallowen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s