Vilka kontraster.

Jag tittar ut genom fönstret och ser hur snön vräker ner och är tacksam över att få sitta inomhus med mitt kaffe. Allt är vitt utanför.

Förra söndagen hade jag 30 grader i skuggan och sökte dom sista varma solstrålarna innan jag skulle åka hem till Sverige från Sydafrika.

Jag lyfte med planet på söndagskvällen och Johannesburg låg upplyst långt nedanför mig.

Det tog tid innan den stora staden försvann och jag kunde luta mig tillbaka.

Långt innan jag visste att jag skulle tillbaka till Sydafrika, hade vi beställt en resa till Kiel och julmarknaden där. I onsdags lämnade vi Göteborg med Nya Stena Germanica

Den här gången var det -7 och bitande kallt, men vackert i Göteborgs hamn.

Vi möttes av en rejäl snöstorm i Tyskland. Det var inte många som var ute den här dagen.

Förra året var det massor av folk på marknaden, men folk här verkar inte vara vana vid den här sortens väder.

Ingen trängsel precis.

Det var liksom inte läge för att sitta ute och äta. Vi såg faktiskt en person som trotsade vädret och satt med en öl och invirad i en filt! 🙂

Trafiken ska vi inte tala om! Totalt kaos och folk som skulle till Lübeck, fick vända om!

Vilka kontraster jag har varit med om på bara en vecka. Idag är det spårvagn som gäller – om dom går förstås för snön vräker ner utanför just nu!

23 reaktioner till “Vilka kontraster.

 1. Ja, det var kontradter, fast julmarknadsvädret var ju ungefär som här…Jag sticker till Puerto Rico första veckan i februari…måste ha en solinjektion så jag överlever fram till Turkietresan i maj! Kram på dig!

 2. Verkligen kontraster!
  Och vad du är ute och flänger! 😉
  Men vi ska försöka med nåt liknande i jul. Det blir en resa till Marrakech, hem i 10 timmar, och sen vidare till Budapest… (man får ju hoppas att flygen inte är försenade)

 3. Ja du,,stora omkastningar,mellan syd och nord,,
  Tomten i Vreta han är nog lite speciell tror jag,han ser man bara första lördagen i Dec,,sen sänder han ut alla sina Nissar på julafton,tror vi i alla fall..Loke säger att han är lite gammal så han orkar inte komma till alla när det är jul.Haé Kram.

 4. Vilka kontraster.Klarade du dej från förkylning,det brukar det bli med så stora skillnader.En jättego tös, klart att hon brås på farmor.Skojar med dej.Alla våra barnbarn är så fina och det är jag tacksam för
  Kram!

 5. hahaha vilken rolig person. En öl och en filt. Låter nästan lite småmysigt 😉
  Kan tänka mig att det var en drastisk skillnad från i Johannesburg och här. Jag skulle inte tacka nej till en resa dit!

  Kramisar

 6. HAHA vilka underbara kontraster!!! Måste vara en häftig upplevelse. Jag kan erkänna att jag är lite avis, inte på de tråkiga omständigheterna som ledde dig ner till Afrika.

 7. Vilka kontraster!!!!! Även i Jamtland är det svårt för folk att ta sig ut när det är kallt…. Mycket mindre folk än vanligt på Jamtli…. å snål va dom…..

 8. Var tvungen att komma tillbaka och titta på bilden på älvsborgsbron. På lördag är det jag som tittar ut genom min mammas fönster och ser just det där. Gud vad jag längtar, blir tokig snart 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s