Tjock, tjockare, tjockast

Danskarna blir allt tjockare, kan man läsa i tidningen idag. Danskarna? 

5000 danskar är tillfrågade om livsstil och vikt och resultatet visade att dom lever ”gott” på andra sidan sundet.

Vi är väl inte så dåliga på att öka både midje-och magomfång heller. Jag undrar hur resultatet skulle bli om man gjorde en liknande undersökning hos oss.

Nu strax före jul åker vi man ur huse för att tömma livsmedelsbutikerna på allt läckert, som ska slinka ner i våra magar under juldagarna. Det är den tiden på året när  vi hasar oss mellan matbordet och stilla aktiviteter. Jag undrar hur många kilon vi tillsammans kommer att lägga på oss till jul i Sverige…..Vill inte veta förresten!

Hoppas bara att landsänkningen inte blir alltför stor. 😉

Förresten. Vet ni vad  nissarna som underhåller tomtens släde kallas?

Inte?

Jo, medarbetare!

God morgon!

11 reaktioner till “Tjock, tjockare, tjockast

 1. Det såg gott ut det som du ha på tallriken,har du lagat det.Typiskt danskarna,trodde det var all öl som det gjorde dom feta.ha en skön dag.kram

 2. hahaha medarbetare..!

  Jag börjar lägga på mig redan i början av december. För då är det tydligen okej att slänga i sig choklad, nötter och annat som hör julen till. Jodå.. det är det tydligen. I alla fall om man frågar mitt förnuft (vilket jag inte verkar ha nåt för tillfället ;)). Förhoppningsvis går man väl ner efter jul igen.. Hmm.. Önskedrömmar!!

  Kramisar

 3. Om man äter det du visade på bilden så kan jag hålla med. Men det var väl ingen normal julmat? Gott ser det ut i alla fall.

  Jag håller MED.

  Kram/Gilla

 4. Den tallriken med mat såg superläcker ut. Julen,inte svårt att frossa där inte,hi,hi…
  Fast ska jag vara ärlig blir jag rätt trött efter nån dag på julmatsrester. Tur man har hund så prommenader är nånting man gör utan att behöva fundera på om man ska eller inte.
  Kram vännen!

 5. Jag har nog alltid tyckt att danskarna förstår sig på livet mycket bättre än svenskarna. De är inte alls lika ängsliga och går inte på allt trams. Danmark är dejlig… och dejligt ska även vi ha i jul. Jag ska i vart fall vara ganska dansk av mig, även om jag nobbar lille en.

  Kram!

 6. resultatet på undersökningar i sverige visar att vi motsats till danskarna inte blir fetare. Att bli överviktig på den fettsnåla maten de äter på andra sidan sundet kallar dock inte jag att leva gott. Då gillar jag hellre trenden i sverige med att äta fetare riktig mat och inte bli tjock samt slippa straffskatt på den 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s