Dra den om älgen…….

Senaste nytt:

Det är älgarnas fel att det är kaos i SJ. Konstigt, det är alltid någon annans fel och nu får dom stackars djuren skulden! Hur många älgar har vi i det här landet? Det finns inte många tåg som har kommit och gått i tid den här vintern!  Hur ska man göra så att älgarna förstår att hålla sig borta och inte ställa till det?

Det ljusnar:

Nu nyanställer industrin och Volvo kan komma att anställa upp till 500 personer nästa år. Hoppas att ingen ska behöva flytta till Kina.

Det ljusnar ännu mer:

Dagen har blivit 2 minuter längre på eftermiddagen i Göteborg sedan vintersolståndet! Yiiipppeeee! 🙂 Jag ska supernjuta i två minuter……

14 reaktioner till “Dra den om älgen…….

 1. Skylla på älgarna? Ha! Det har man inte hört nåt om på Radio eller TV. Det var alltså en ny grej att skylla på dom.

  Bra att det går bättre för industrin, så att fler slipper gå arbetslösa.

  Jag älskar att märka att det blir ljusare och ljusare om dagarna. Jag längtar till våren då det börjar grönska.

  Kram/Gilla

 2. Volvo här avser nog Volvo AB (lastvagnar) inte Volvo-Geely (bilar). Volvo lastvagnar levererar nu otroliga mängder med lastbilar, bortåt 1000 per dygn, och det är nog där som 500 nyanställda behövs, inte i biltillverkningen.

 3. Faktum är att det är helt sant, det här med älgarna. Men media skriver ju inte allt, speciellt inte om objektet som ska ha kritik inte hamnar i en mindre allvarlig dager. Naturligtvis är det inte bara älgarnas fel att lok går sönder och växlar inte fungerar så bra i kyla och mycket snö, att det blir ”signalfel” (ofta pga att kopparledare stjäls som ingår i strömkretsen)och att kontaktledningsfel uppstår – men det är heller ingen liten sak – älgar körs på i Göteborgsområdet där jag arbetar, varje vecka – året om, mer när det är mycket snö men även på sommaren, det är som sagt lättare att gå på banvallen än i skogen. Jag har arbetat som larmmottagare och felavhjälparutringare i 10 år vid järnvägen, så det är inga sagor – det är fakta. Även om det så klart är högst irriterande med att tågen (och bilar, och bussar och flyg) inte fungerar så bra i extremväder.

 4. nej skyll inte på älgarna felet är ulf adelssons samt styrelsens har aldrig sätt en sån inkomptent innom sj chefer heller

 5. Såg på nyheterna på TV att man plockar fram museiföremål i form av lokomotiv och plogvagnar.
  Att ta fram fordon som har mer än ett halvt sekel bakom sig, ställer ytterligare frågor.

  Vem och varför togs dessa ur tjänst?
  Har den tekniska utvecklingen gått baklänges i stället för framåt?

  Visst, vi har fått dörrar som öppnas genom att man kommer nära dörren, vaccumtoaletter, internetanslutningar vid sittplatserna, radiosändningar mm mm.
  Men vid strömavbrott blir det både mörkt, kallt och toalettmöjligheterna försvinner.

  En pinsamhet för det moderna, men ack så känsliga samhället!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s