Facebook och vännerna

Nu har Tyska Datainspektionen fått giganten Facebook att skärpa integritetsskyddet. Inte en dag för tidigt enligt mig. Många saker ligger ute fast man inte tror det.

”I fortsättningen ska medlemmar på Facebook informeras om att sajten har tillgång till deras e-postadresser. Tyska användare ska också ha möjlighet att förbjuda att adresserna används.”

Vadå används? Jag vill inte att min e-postadress används av någon annan än mig själv. Det är jag och ingen annan som bestämmer vem som ska veta den. Jag har visserligen en e-postadress som är privat och en som används i offentliga sammanhang, men det hjälper inte.

Jag har inte gett FB mer information än nödvändigt. Adress eller telnr? GLÖM DET!

Jag litar inte på FB, men ändå är jag där och rotar!

Människan är ett konstigt djur!

8 reaktioner till “Facebook och vännerna

 1. Jag är ju med i Facebook också. Men jag har inte visat varken epostadress eller vanlig adress. Eposten har bara FB. Hur skulle FB kunna använda min Epostadress. Det förstår jag inte.

  Som vänner har jag enbart familjemedlemmar och andra vänner som jag litar på. Bland de senare finns ju du.

  Kram/Gilla

 2. Fast om du installerar någon applikation så kan de också få reda på din email. Om de i sin tur säljer den vet du inte. Facebook däremot gör det inte. Så man ska vara sparsam med appar på facebook. Vissa kräver ju till och med rätten att skriva statusar…

 3. Yepp! Min tillit till FB är noll. Barnen och en del vänner vill att jag ska gå med, men jag har hela tiden nekat och står för det.
  Vill inte alls fladdra omkring med allt jag tänker och tycker. Det räcker med bloggen och de fina, fina kollare jag har.

  Ja vi är ju alla lite si och så, vill se vad som pågår och så vidare. Men jag drar åt mig öronen av det senaste. Folk på FB har förvanskats , kort sagt tagits över ”kapats”. På deras FB-konto har det sen lagts ut skamligt info.
  Fy tusan. Såg på tv att FB;s ansvariga inte kunde gå in och stoppa – fort nog.
  Vad är det fråga om?

  I vilket fall som helst. Kram på sig.

 4. Även jag är inne på fb men hörde att fb äger alla foton man lägger in och därför har jag varit snål med att lägga in några .Tycker inte att fb har rätt att äga något som inte är detar ..Att dom sedan har rätt till vad jag skriver där bryr jag mej inte om .Är intresset så stort om när min färdtjänst är sen eller vad jag ska ha för middag så är det helt ok ..ha en fin dag ..kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s