Det skulle bli såååå bra…

Guld och gröna skogar utlovades inför valet 2006 av den regering som fortfarande sitter vid makten i konungariket Sverige. Utanförskapet skulle bli ett minne blott, men det blev annorlunda.

Visst, många har fått mer i plånboken, men allt fler hamnar utanför och det var länge sedan jag hörde något om det berömda utanförskapet.

Istället får man inte bli sjuk och slängs ut från försäkringskassan trots att man inte har tillfrisknat. Numera räknar man inte sjukdomsgrad,utan antal dagar. Konstig inställning.

Våra unga förtidspensioneras i allt högre grad och det skulle absolut inte bli så, enligt Herr Statsminister Fredrik Reinfeldt. Det finns så mycket dessa ungdomar kan göra efter egen förmåga. Samhall är ett exempel. Vara behjälpliga med att fräscha  upp våra städer osv. osv. Dom som absolut inte har någon möjlighet att göra något av detta, ska få hjälp  till ett bra liv, med stöd och ev rehabilitering.

-Vi kan inte fortsätta att parkera unga människor i en förtidspensionering som de aldrig kommer ur. Det är inte rimligt, det är en politisk katastrof, säger Ulf Kristersson till Svenska Dagbladet.

Han betonar att det inte handlar om att ”pressa ut någon på arbetsmarknaden”.

Kristersson ser åtminstone allvarligt på situationen och ska jobba för att unga människor inte slängs ut i förtidspensionering.

Gå med Gud och stilla vandra, sköt dig själv och skit i andra, låter som en bra slogan för Alliansen!

17 reaktioner till “Det skulle bli såååå bra…

 1. Ska jag vara helt ärlig tycker jag att alla politiker är av samma skrot och korn. Nästan i varje fall. Våra lokalpolitiker har hamnat i blåsväder vilket är bra för de behöver granskas.

  Kram

 2. Ja, det är ett förfärligt sätt att inte lyssna på hur folk egentligen mår. Man kan inte bara skicka folk till arbetsförmedlingen, när man har gått över sina sjukdagar och sen tro att de ska lyckas att arbeta. Lika tokigt är det att förtidspensionera (som det väl egentligen inte heter) ungdomar, som skulle kunna jobba. Det är ju jobben som inte finns helt enkelt.

  Kram/Gilla

 3. Den BLÅA regering vi har nu verkar ha tryckt på fel knapp på DVD’n ty filmen körs ju om och om igen. Kanske dags att kasta ut den trasiga BLÅA DVD Spelaren och skaffa en RÖD Istället ! Gapskrattar Elakt ! Ha en bra dag Veiken och gubben !!

 4. Med tanke på hur det har blivit. Var det kanske inte så här majoriten av det svenska folket ville ha det. Med tanke på hur de röstade i valet. Vi har tyvärr den regering vi förtjänar. Men jag tycker svenska folket kunde ha gjort ett bättre val av sina företrädare…

 5. jag tycker det är konstigt att så många unga förtidspensioneras samtidigt som många som är lite äldre måste ut i arbetslivet även om deras läkare säger att de inte kan arbeta mer på grund av sjukdom
  kramar

 6. Bloggade också om detta. Finner det totalt oacceptabelt att unga människor förpassas till sophögen. Även människor med psykiatriska och andra arbetshandikapp kan utföra anpassade arbeten, bara man släpper in dem.

 7. allt idag är en penningafråga. skit i människan!! den dagen jag inte klarar av mitt jobb som en normal frisk person undrar jag om jag verkligen kommer att omplaceras som man gjorde förr…
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s