Min breda bak….

Här sitter jag på min breda bak vid frukostbordet.

För precis ett år sedan var jag i Egypten, bodde i Hurghada och var uppe i Luxor. Karnaktemlet och Konungarnas dal besökte vi bl.a. Nu är jag tacksam att jag sitter i Sverige, men förfäras över vad som händer därnere.

Egypten brinner och som vanligt är det folket som måste göra jobbet för att bli av med en hatad diktator, som inte vill släppa greppet om sitt land.

Många människor dör  därborta och kommer att dö för kampen och drömmen om att få leva i en demokrati.

Jag önskar att folket segrar och att det inte tar alltför lång tid innan en ny ledare med demokratiska visioner kan leda sitt land in i en ljusare framtid.

18 reaktioner till “Min breda bak….

 1. Det hoppas jag verkligen jag också. Vi som var i Sharm i förra veckan och som träffade så många trevliga människor som jobbade där men bodde i Kairo och just skulle hem på efterlängtad ledighet kan inte låta bli att fundera på hur de har det.

 2. Ja, jag hoppas verkligen att det blir bra, men samtidigt är jag orolig för att det som kommer efter Mubarak blir något ännu värre, jag tänker på muslimska fundamentalister och liknande trevligheter.

  Egypten är så beroende av turismen och det blir katastrof om folk inte vågar åka dit, eller om de får för sig att förstöra sina historiska sevärdheter så som skedde i Afghanistan. Terroristattacken i Luxor 1997 gjorde att det blev kris för folket där när turisterna slutade komma.

  Så vi får verkligen hoppas att det som kommer ut av detta är verklig demokrati och att de inte hinner förstöra sina turistattraktioner på vägen dit, för då förlorar de sin viktigaste inkomstkälla.

 3. Det är hemskt att se och höra på nyheterna. Även känns det som att det kan bli större med tanke på länderna i närheten och hur de kommer att reagera. Kan bli mycket oroligt i hela området men förhoppningsvis så ger det demokrati och frihet för befolkningen i slutändan.

 4. Vi var ju där för två månader sedan och det känns så konstigt att det är så förändrat. Vi har funderat lite på en återresa men Afrika får som sagt anstå. Sedan begriper jag inte hur folk tänker när de går in och förstör i Egyptiska museet. Deras eget fantastiska kulturarv…

 5. Jag håller med dej fullständigt. Det behövs nån ny att leda landet. Det kan ju inte fortgår på det här viset. Egypten är ju i behov av sina turister också.

  Kram/Gilla

 6. Demokrati är svårt, men vi får hoppas att folk slipper spilla blod!

  Jag har inte varit i Egypten, får se om det blir av någon gång i framtiden.

  Hoppas att du får en trevlig söndag!

 7. Izzzy.se har skrivit ett mycket bra inlägg om det hela. 🙂
  Såg att de, på Aftonbladets ressida, säljer billiga restresor till Hurghada och Sharm-el-sheik. Bara 498:-

  SVAR: Haha ja kanske skulle bli fotograf. Ha som jobb att resa runt i världen och ta foton 😉

 8. Ja det tur att man är i sverige nu.91 var jag i Kario och 05 i hurghada.så jag sett mig runt lite jag med i egypten.museum i kario +pyramiderna.i Luxor Karnaktemlet och Konungarnas dal.ha en skön kväll.kram

 9. Du har väl ingen bred bak heller.
  Då skulle Du sett syster Ida i Lund,
  Du kan gömma Dig minst 2 ggr bakom henne.
  🙂
  Kram
  Stevie

  PS! Men syster Ida är snäl, svenskl och trevlig
  även om hon snusar och har en stor baklykta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s