Lunchdags – hur äter du?

Frukosten är avklarad och nästa mål blir lunch. Det är dyrt att äta ute och dyrare blir det. ca 75 kronor för en lunch på restaurang.

Om du äter ute varje arbetsdag får du punga ut med i runda slängar 1500:-/ månad i skattade pengar om du inte har någon form av rabatt!

Svenskarna har råd! Dom gånger jag äter på ett lunchställe är det knôkfullt på ren göteborska. Ofta får jag vänta tills ett bord är ledigt.

Om smärtgränsen blir nådd, kan det bli aktuellt med egen matlåda hemifrån. Lite mer jobb, men klöver över är inte så dumt!

Hur gör du på lunchen?

9 reaktioner till “Lunchdags – hur äter du?

 1. Äter ute ibland i Jönköping. Där kan lunchen kosta upp till 80- 89 kr. På ngt ställe har jag varit med om att dricka inte ingick heller så fick betala runt 100 kr…

 2. Äter pedagogisk måltid tillsammans med eleverna vilket då är gratis. Inte speciellt avkoppland måltid alltid men ganska så smidigt att slippa tänka på lunchlådan!

 3. Jag åt alltid lunch ute när jag jobbade. Det var ett sätt att komma ifrån, liksom.
  Innan mobilernas tid så lyckades ändå Piteå-tidningen spåra mig till en restaurang i Sundbyberg – så man kom inte helt undan i alla fall 🙂

  Nuförtiden äter vi oftast lunch hemma, en ”lättlunch”. Går man ut blir det oftast en trerätters meny. Jösses, det är gott, men man får ju kanske inte bli HUR stor som helst 🙂

 4. Jag äter nästan alltid ute. Det är dyrt, men jag tycker att det är så otroligt skönt att få ett avbrott och lämna arbetsplatsen en stund. Den dag jag verkligen inte får råd får jag sluta.

 5. Det kommer an på om jag är hungrig,
  äter inte bara för att det ska ätas,
  och någon satt vissa tidpunkter för
  vissa måltider.
  Äter när jag blir hungrig.
  Men det blir kanske lite annorlunda när jag blivit
  hjärt transplanterad.

  Hoppas att allt är bra med Dig och Din Prince.

  Kram
  Stevie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s