Soffsurfa – res gratis!

Jag har aldrig hört att man kan soffsurfa!

Vet du hur man gör?

Jag har kollat och man kan gå in på olika sidor och anmäla om man har utrymme som kan användas och i utbyte kan man få bo hemma hor någon på andra sidan jordklotet.

Gratis boende alltså 🙂

Resa gratis? Går det? Jajamen!

Hyrbilsföretagen kanske har en bil som ska köras dit du ska om du har tur. Bil och en tank ingår………

Hemresan blir en annan fråga och med den turen som du har finns det självklart en bil som ska just dit du bor!

Det kostar lite tid och tålamod, men det kan ge en resa nästan gratis!

Lite Fakta:

Så soffsurfar du
1. Skapa en profil på couchsurfing.org.
2. Specificera vad du har för logi att erbjuda.
3. Lägg upp önskemål i forumet om var du vill bo under vilken tidsperiod.

…och så får du bilresan gratis
http://www.hertzfreerider.se
Här kan man registrera sig och se vilka sträckor det behövs chaufförer på. Boka bil på nätet. Hämta ut bilen på den angivna platsen och se till att komma fram under samma dag. Bilen och första tanken drivmedel ingår.

http://www.facebook.com/sverigebilen
AVIS har lanserat ”Sverigebilen” på Facebook för att den som vill ska få köra en hyrbil från en plats till en annan. Den som ringer in till aktuell uthyrningsstation erbjuds möjligheten att boka bilen för 20kr ink moms.

http://www.skjutsgruppen.nu
Inte främmande för samåkning? Kontakta skjutsgruppen, en ideell samåkningsrörelse inom de sociala nätverken. Här kan man ansöka om eller erbjuda skjuts.

Fler bra sajter

http://www.bostadsbyte.com
Semesterbostadsbyte via HomeLink Sverige, som är den näst största bostadsbytarorganisationen i Sverige.

http://www.fritiden.se
Visar de senaste objekten för semesterbyte landskapsvis och utomlands.

http://www.craiglist.com
Internetforum som finns i de flesta europeiska storstäder men är speciellt användbart när det gäller resor till städer i USA. Här kan semesterfirare hitta bostad för kortare eller längre tid och byta bostad.

http://www.wwoof.org
Jobba på bondgård, var som helst i världen. Du hjälper till på gården utan lön, men får mat och logi gratis. Internationella organisationen WWOOF förmedlar kontakt till länder i alla världsdelar.

http://www.hembyte.nu
För den som vill byta bostad – och bo som en ortsbo, någonstans i världen.

Lycka till med din nästa resa!

Du kanske kan bo gratis i Costa Rica!

10 reaktioner till “Soffsurfa – res gratis!

 1. Ett annat sätt att resesurfa Gratis är att kolla in alla Dina trevliga bildspel som Du har från runt om i Världen.
  När jag hittar nytt där hos Dig blir jag såhär glad 🙂 :

  Kram
  Stevie

 2. För dom som är intresserade av fri bostad, kan jag hänvisa till SERVAS International.

  Jag har en bekant som har bott fritt på alla möjliga platser på klotet. Förra året besökte hon sin son i Uruguay och tog en vecka och bodde på en ranchero. Hon har bott på Rivieran och uppe i Appeninska bergen, flera platser i Italien, Skottland och England. Själv har hon inget hem utan bor i sin sons condo, när hon är i USA. – Det bästa med Servas är att man inte behöver återge härbärge.

  Köra bil – 1952 skulle jag resa tillbaka till Sverige. Hade varit i Massachussetts och Florida och jobbade i Chicago. Beslutade mej för att ge mej ut till Västkusten. Man kunde ju inte resa från USA utan att ha varit i Los Angeles och San Francisco!

  På den tiden kunde man köra begagnade bilar från Chicago-området, där alla bilfabrikarna låg, västerut, så jag tänkte ”varför inte?” Följden blev att jag fick en stor Dodge att köra till Salt Lake City. Fick själv betala bensin, men den var så billig, så det var inget problem.

  Jag sydde fickor på insidan av men BH för mina kontanter – inga resecheckar el. kreditkort fanns – och gave mej av. Amerika är ett stort land. Levererade bilen i SLC och tog in på YMCA. Stannade flera dar och hade väldigt trevligt tillsammans med en grupp iranska killar, som gick på universitetet där.

  Fick sen en bil som skulle till Las Vegas. LV bestod av två hotell och nåra skumma ställen efter vad som nu kallas ”The Strip” – Ingen bil fanns att få, så jag tog bussen till LA. Anlände vid 3-tiden på morron. Buss-stationen snuskig; snubbar låg och sov på bänkarna. Tur nog gick det en buss ill San Francisco kl. 6. !0 timmar därefter anlände jag SF. Tog in på YMCA och sov 24 tim. i sträck. Och i SF träffade jag den rätte! Han gillade också att resa utan strikt planläggning. Det är kul att inte veta precis vad som ska hända.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s