Skitiga kundvagnar

Tänker du på att kundvagnen du håller i när du handlar mat, kan vara fullständigt nerlusad av bakterier?

Man  vet ju aldrig vem som höll i vagnen strax innan.

Någon som var magsjuk och inte tvättat händerna efter toabesöket?  Det finns många sätt att bli sjuk på och detta är ett av dom

När vi var i Sydafrika i november 2010 och skulle handla, fanns det för det mesta alcoservetter bredvid kundvagnarna i syfte att torka av kundvagnshandtagen.

Alla som kom in drog av en sevett torkade vagnen, sina händer och gick sedan in i affären!

Något vi i Sverige kanske borde ta efter! Vi är inte så himla bra, som vi tror!

13 reaktioner till “Skitiga kundvagnar

 1. Ja det är ju faktiskt en bra idé! Kan tänka mig att vahnarna är skitiga men också korgarna ska vara skitiga har jag hört!

 2. Det verkar vara ett alldeles utmärkt sätt att hålla sig ren.

  När vi kommer hem och har klätt av oss ytterkläderna, tvättar vi alltid händerna innan vi gör nåt annat. För det kan ju vara nån, som har hållit nånstans där vi också har tagit, som inte är frisk.

  Kram/Gilla

 3. NÄ det hade jag inte tänkt på men nu kommer jag juh med all säkerhet göra det…. Tack för ännu en bacill skräck att adda till listan över fobier 😉

 4. Tycker att det är äckligare med botten i kundkorgen.Jag tvättar ju händerna när jag kommer hem men alla mina varor har legat och geggat runt i gammal köttsaft, kycklingblod och baciller som andra människor haft på händerna när de lagt ner sina varor i korgen. Sedan stoppar jag in hela rasket i mitt kylskåp.
  Numera tar jag en kasse ock ställer ner i kundkorgen där hamnar mina varor. Korgarna ser ibland verkligen s k i t i g a
  ut.

 5. gubben jobbar med färdtjänsten här i skåne och rör vid bårar,rullatorer och rullstolar dagarna igenom .Han spritar alltid händerna vid varje sådant tillfällr .enligt en undersökning kryllade det av bakterier på våra gamlas rullatorer en riktig bakterie källa ..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s