Höj högkostnadsskyddet

Jag tycker att högkostnadsskyddet ska höjas!

Nu blir ni allt förvånade, men läs vidare!

Enligt min mening ska högkostnadskyddet höjas en del, men det ska också förändras så att HELA kroppen räknas.

Tänder och ögon ska ingå till ett visst belopp.

Ex. 8000:-/år för tänder och 4000:- för glasögon vartannat år.

I nuläget är det alldeles för många som inte har råd med varken tandläkarbesök eller nya glasögon, även om det behövs! Det är viktigt att hela kroppen räknas och inte bara vissa delar!

Att stycka en kropp är faktiskt straffbart!

12 reaktioner till “Höj högkostnadsskyddet

 1. Håller med dig i det att en hel kropp borde få ingå i högkostnadsskyddet. När det gäller hörseln så tror jag att dom som behöver hjälp får det men ögon och tänder ingår ju tyvärr inte.
  Kram

 2. Ja, det har ju alltid varit lustigt att tandläkeri inte ingår bland allt annat läkeri. Kirurgi och psykiatri är väl inte mer likt än kirurgi och tandvård…? Jag har aldrig fattat det där…

 3. HAHA gillade din kommentar med styckad kropp 😉

  Ja om hela kroppen räknas med så tycker jag också att högkostnadsskyddet ska höjas… Men om det ska fortsätta som det är nu med bara vissa saker så får de absolut inte höja för då har jag inte råd med min unges mediciner!!!!! Nog illa att alla inte räknas in i högkostnadsskyddet

 4. Jag håller verkligen med dej. Ska man höja högkostnadsskyddet ska absolut åtminstone tänderna räknas med. Glasögon har jag inte tänkt på, trots att jag själv är en glasögonorm. Men det tål också att tänkas på.

  Jag visste inte att man hade lagt fram ett sådant förslag. MEN, det blir svårt för många pensionärer, långtidssjuka och arbetslösa att ha råd till medicinerna då. Det är dom som redan har svårt att kunna betala för sej. Att betala på avbetalning blir ännu dyrare, för man lägger ju till ränta också då.

  Kram/Gilla

 5. Jag kan faktiskt hålla med dig..

  Jag som har hörapparater har alltid undrat, varför får jag dem gratis då de som ser dåligt får betala för sina glasögon ?

  Kram

 6. Helt klart så tillhör både tänder, ögon och öron kroppen och ska självklart ingå i högkostnadsskyddet…och det utan höjning av högkostnadsbelopp! Optimal tandvård får givetvis bekostas av den enskilde och hör ju inte dit…
  Pst…det är en allriskförsäkring jag har, den gäller för ALLT! Självrisk, oavsett skada är 100 kronor. Kramiz

 7. När barna gick i skolan var de ju försäkrade på skoltid…. Sonen kraschade glasögonen men de erastte de inte för han var tvungen att vara ”handikappad” för att man skulle få ersättning…. En som har flaskbottnar framför ögonen (eller hörapparat för den delen) är väldigt handigkappat utan sitt ”hjälpmedel”…. Om däremot jeansen blev förstörda för att de klipptes upp för att nått skulle sys…. Då hade vi fått bidrag i nya byxor…..

 8. Kanske ett belopp för hela kroppen? Säg 10´2.000 för ögon, tänder, sjukvård, medicin per år.
  Fast 1000:- i månaden är alldeles för mycket för de som är fattiga :/

  Mina glasögon är från 98 och mina tänder, ja de är inte fagra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s