Tiden hejdar sig ett tag…….

…..  och allt verkar så oviktigt idag. Människor på andra sidan jorden har än en gång drabbats av Moder Jords vrede. Människor som för några dagar sedan levde i trygghet, hade jobb och familjer, har på ett fruktansvärt sätt drabbats av en naturkatastrof.

Det är en katastrof av gigantiska mått och det kommer att ta lång tid innan allt normaliseras i Japan och andra länder.

Ingen vet om det räcker med det här, eller om situationen kommer att förvärras.

Förvärras förresten – kan det bli värre än att hela städer utplånats av vattenmassorna och att ett kärnkraftverk är svårt skadat?

I ett enda svep försvann trygghet och framtidstro för många människor i Japan.

I sådana här situationer undrar jag om det verkligen finns en god makt som håller sin hand över människorna.

26 reaktioner till “Tiden hejdar sig ett tag…….

 1. Ja jag äter fisk allt för sällan,trots att jag tycker om det..
  Usch det är så hemskt med dessa naturkatastrofer,många människor förolyckas,och de materiella skadorna är enorma.och sen den skada som ett havererat kärnkraftverk kan göra.Känns tryggt att vi bor här..Haé Kram.

 2. Fruktansvärt det som händer, och det verkar inte få nåt slut. Nya katastrofer dyker upp hela tiden. Vart ska det sluta? Är det nån typ av utrensning den gode guden håller på med?
  Har ni inte haft nån sol idag? Kanske därför vi har haft den,*ler*
  Kramen!

 3. Det går inte att föreställa sig vad som händer där borta! Eller jo, man ser ju alla hemska filmer och bilder, men det ser så overkligt ut. Svårt att fatta att det är på riktigt! Ja, visst går tankarna till japanerna idag.

 4. Det här är ju nästan som om Hiroshimabomben var på gång igen. Man säger ju att det har blivit härdsmälta i ett kärnkraftverk och vad blir resultatet av det? Det får vi inte veta än.

  Man kan undra vart vi är på väg, naturkatastrofer i hela världen och revolutioner på gång. Jag bävar för framtiden för mina barn, barnbarn och barnbarns barn.

  Kram/Gilla

 5. Vart tog jag vägen? Inlägget försvann visst.

  Jag försökte svara på din kommentar: Den tunikan VILL jag ha. Du hittar kanske nåt liknande.

  Kram/Gilla

 6. sv.vi passar oxå på att resa när vi har tid och pengar till det:)
  var bland annat i thailand i januari(och vill def. tbx)
  var har ni varit annars då? 🙂 (alltid bra med tips)

 7. Välmående byar och städer som förvandlats till bråte och ingenting kunde människan göra. Vad hade hänt, om epicentret legat närmare Tokyo? Det kan det göra… nästa gång. Men låt oss hoppas att så icke blir fallet. Har känt mig nedstämd hela dagen…

  Hoppas att ”rätt” låt vinner. Kram

 8. Godheten finns alltid närvarande men det är inte alltid den som vinner vid varje enskilt tillfälle. Så tror jag. Det här är förfärligt och jag känner stort medlidande med människorna i Japan som alla berörs av detta, antingen man bor i de drabbade områdena eller inte. Självklart har många i alla fall släktingar och vänner som far illa av detta hemska som händer nu. Och inte är det slut heller verkar det som, det kommer efterskalv. Sen kommer det förmodligen att ta lång tid innan strömförsörjningen och ekonomin normaliserar i hela landet

 9. Ja herregud!! Det kan man verkligen undra..
  Fy fasiken att vakna upp den dagen och vara Japan. Så många släktingar och vänner som bara spolats bort. Och inte att glömma hela tryggheten för dom som klarat sig!
  Ibland är man glad att man bor där man bor..

  Kramisar

 10. Godmorgon.Nu har jag städat på bloggen tagit bort de flesta metro adresser.lättare hitta till dom som man kommentera.ha en skön söndag.kram

 11. Det finns inga ”naturkatastrofer,” bara naturliga skeenden.

  Det värsta som kan hända näst en asteroidkollision, är supervulkanism (en sådan nära nog utplånade mänskligheten för c:a 80.000 år sen, när Toba-incidenten inträffade) och oroande är att Yellowstone-området börjat höja sig. Inget vet när nästa supervulkan dyker upp, men det skulle redan, statistiskt sett, ha inträffat en. Så oavsett var vi gör, så går vår civilisation mot en erfarenhet den aldrig tidigare upplevt, och sannolikt inte kommer att klara sig igenom.

  Men så är det att bo på en aktiv planet. Bara att gilla läget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s