En hel värld…….

………. följer kampen i Japan. Kampen om att försöka rädda landet från en total katastrof. Det kunde nästan inte bli värre , men det värsta kan vara nära om inte vattenbombningen med helikoptrar av Fukushima och den reaktor där krisen var akut.

Det finns inget annat än att hoppas att allt fungerar som det ska med vattenbombningen.

Mina tankar går nu till piloterna och alla andra som jobbar dag och natt för att minimiera skadorna.

Dom ansvariga i kärnkraftverket som hela tiden ska ta de rätta besluten måste leva på gränsen av vad en människa kan prestera. Hur många timmar sömn har dom fått dom senaste dagarna?

Det finns hjältar som jobbar dygnet runt i räddningsarbete i farliga miljöer  utan någon som helst garanti för att dom lyckas i sitt viktiga jobb!

8 reaktioner till “En hel värld…….

 1. Vad i hela värden ska dom hålla på med Kärnkraft för när dom inte har kunskap och kompetems till det. Jag trtor mycket handlar om att man vill vara som storebror USA tyvärr ! Ha en fin dag nu !

 2. Jag gör som du precis sitter där och kollar in detta bedrövliga som hänt. Ber en stilla bön att allt ska få ett bra slut. Men innerst inne vet jag att detta inte är möjligt. Usch varje dag väntar man bara på det stora hemska. Totalhaveriet!
  Stackars människor! De som idag arbetar häcken av sig inne i reaktorn är ju redan dödsmärkta, så jag hoppas att regeringen har gett dem en bra försäkring åt sina anhöriga. Gud vad glad man kan vara som är född och lever i detta landet. Nja… vi har ju oxå atomkraft men förmodligen lite säkrarae. Mer än det som finns vill jag inte att det ska byggas nu får de satsa på andra allternativ.
  Ha det gott.

 3. Skönt att bland alla kommentarer se någon som fattar verkligheten.
  Verkligheten är just nu att många människor gör ofattbart heroiska insatser för att rädda sitt land från en för oss svenskar ofattbar katastrof.

 4. Våra tankar och böner finns med dem som sliter och lider så svårt i Japan. Jag hoppas verkligen att det går bra, jag önskar att jag hade kunnat göra mer.

 5. Ja man skäms att bo i ett sådant land som Sverige och ha mage till att gnälla. Vi bor SÅ långt från eländet både i Japan och i Libyen. Det går bara att längta och hoppas att allt snart har ordnat sej på bästa sätt. Att hjälpa till går inte mer än att man lägger pengar till att hjälpa de utsatta i dessa katastrofområdena.

  Kram/Gilla

 6. Man följer verkligen utvecklingen med spänd nervositet. Katastrof är ju ett faktum, man bara hoppas att det inte ska behöva bli ännu värre. Lider först och främst med japanerna, men undrar också vad detta betyder för resten av världen, när det gäller allt från ekonomi till miljö och syn på energikällor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s