Lukta gott….

Jag har en liten ”lukta gott grej” i mitt sovrum alldeles intill min säng.

När jag sätter näsan till den och luktar kommer jag tillbaka till min barndom

Den fanns i mitt hem och jag tog hand om den när min pappa hade dött 1985.

Jag har inte tänkt så noga på den, bara sett till att den har blivit dammad och avtorkad med jämna mellanrum.

I förrgår satte jag den till näsan och tog ett djupt andetag – det luktar min pappa precis som  jag minns, när jag som liten kröp upp i hans knä.

Hur kan det efter så många år lukta så starkt av hans rakvatten?

Idag fick min son blunda och lukta. Hans första reaktion var: Det luktar morfar!

Det känns så gott att lukten är kvar- doften är inte min favorit, men det luktar PAPPA!

Annonser

21 thoughts on “Lukta gott….

 1. Ett sånt vackert minne du har efter din Pappa. Inte bara minnet är vackert utan doftkrukan också. Jag skulle också vilja ha en doft av min Pappa och min Mamma.

  Kram/Gilla

 2. Åh! Min pappa använde ett speciellt rakvatten och jag kastades tillbaks till min pappa när en gäst hade på sig samma rakvatten en tidig morgon. Det var skönt!

  Va? Visste du inte? Jag är borgare nu och rojalist och för privatisering! Jorå, tycker att sjukförsäkringen är helbra och arbetslinjen.. Nej nu kräks jag snart av mina egna lögner:
  Låt mig säga så här; apoteket är till för svenskarna, DET ska vi alla äga tillsammans, utan vinstintresse, vården är till för svenskarna, det ska vi alla äga tillsammans,utan vinstintresse osv.. Funkar det i England borde det kunna funka här. Deras livsstil är något fel i ett land där du inte får vara sjuk längre än 500 dagar oavsett om du är sjuk eller inte.
  Victoria skulle sm privat kunna styra mer vad hon vill och kan göra och hon har en man som är entreprenör så det skulel nog inte gå någon nöd på henne.

 3. Visst är det underbart med dofter som förflyttar oss till angenäma minnen. När jag känner lukten av nyslaget hö,då minns jag sommrarna som barn uppe i norrland.
  Kramiz!

 4. Härligt med dofter som man känner igen. Det skapar en viss harmoni. Nä måste jag säga gällande systemkamera, jag har inte ens hållit en i mina händer innan. Har bara haft vanlig digitalkamera innan. Men jag har ett fotointresse så jag fotar en del på egen hand. Kram

 5. Godmorgon.Har du testat Supergratis.se Nu fått ihop 2 triss,bättre än Gratisbio måste man få ihop 10000p.medan Supergratis 550p.så det går på ett nafs.så nu ska jag skicka iväg och se om jag får dom nästa vecka.Ha en fin dag.kram

 6. Jag tror att doftminnet är mycket starkare och bättre än man kan tro.

  Min dotter ville ha några klädesplagg efter min mamma, som gick bort för ett år sedan, just för att kunna borra in näsan i dem och minnas sin mormor.

 7. Men va fascinerande att den fortfarande doftar… Och så underbart för dig och din familj som bara kan blunda och lukta så får ni återvända till någon ni håller kär som varit borta länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s