Vår fantastiska sjukvård

Det är inte lätt att bli sjuk i det här landet. Kunskapen finns och kompentensen också, men nålsögat för att komma in är trångt!

En bypasspatient, opererades i höstas, blev rejält dålig med ont i hjärttrakten, svårt att andas och illamående blev inlagd på sjukhus. Vätskedrivande sattes in, men inga direkta underskökningar gjordes. En natt larmade han till personalen och var helt svimfärdig i sin säng. En rar tjej kom in och tröstade. Han larmade flera gånger under natten och när avlösningen till dagpersonal var klar kom sjusköterskor och läkare in. Efter en snabb undersökning blev det bråttom. En undersökning gjordes, blodtrycket var otroligt lågt. Beslutet togs att flytta patienten till ett större sjukhus med ambulans.

Tjutande sirener, blåljus och 170 km/tim. Samtal till väntande läkarteam 10 minuter före ankomst och snabbt in på ultraljud. 1,5 liter vätska fanns i hjärtsäcken. Vattnet togs ut. Hjärtat hade ingen möjlighet att slå. Det gällde minuter och vi hade förlorat en älskad släkting i förra veckan.

Ungefär samtidigt ringde en god vän efter en ambulans för sin man som fick sin andra tiaattack på en vecka.

”Ni får vänta en timma”, det finns ingen bil ledig, var svaret från SOS. En timma gick och ingen ambulans kom. Det finns ingen bil nu heller, så ni får ta er till sjukhuset på egen hand. Tur att grannar var hemma och kunde köra! Personen ligger fortfarande inlagd på sjukhus.

Nu läser jag i GP att en person fick vänta i två år på en MR undersökning och efter det fick  patienten reda på att det fanns en tumör i skallbasen.

Nu får SU kritik för undermålig remisshantering och oacceptabelt lång kö.

Jag blir helt förskräckt. Här sänker alliansen skatterna med hur många miljarder som helst och sjukvården är snart inte värd namnet pga för lite resurser!

19 reaktioner till “Vår fantastiska sjukvård

 1. Hej! Anmälan ska omedelbart ske till högre instans för så här får det fanemej inte gå till inom vården. Det hela är ju absurt. Ha en fin dag nu !

 2. Det där med sjukvården, det gäller ofta att ha rena turen för att få den vård man behöver. Eller att få rätt diagnos och behandling efter det,jag vet.
  Man läser ju ofta i tidningen om folk som skickas hem och sen avlider,fruktansvärt.
  Kram vännen!

 3. Det är något som är förbaskat fel med den svenska sjukvården. Eller så är det fördelningen av resurserna, jag vet inte. Men i ett land som Sverige borde det inte kunna få gå till så här…

 4. Jag fick besked om att ringa efter en Taxi av kvinnan på 112, eftersom jag kunde gå ner för trapporna, även om jag inte fick luft och knappt kunde gå. Tog mig ner för trapporna, ringde med möda efter taxi och fick sittai regn i 25 minuter innan taxin kom. Åkte in på söndagmorgonen till sjukhuset här i Malmö, blev skickad till Lund på fredagen, där man konstaterade att man var tvungen att lägga mig i koma, om jag skulle överleva. Först en månad senare när jag var tillbaka i Lund igen,tappade man mina lungor på vätska, och det kom mellan 2,7 och 2,9 liter ur högerlunga på en timme. Nu har jag min HeartWare som pumpar ca 5 liter blod genom hjärtat per minut.

 5. Låter ju helt otroligt men vi människor är visst inte värda någonting alls längre. Även om det är dåligt med resurser så borde ju den läkaren som ser patsienten vet vad som ska göras. Helt förskräckligt!!

  Kramar

 6. Jag vet hur dåligt sjukvården fungerar.Ibland så önskar man att man skulle vara en beröm stjärna eller ett idrottsproffs då hade de tagit hand om en Eller en omtalad politiker, då hade läkarna stått i rad för att ta hand om en.Kram!

 7. Ja hua vad hemskt, jag hade tur jag. Min 18 maj tid blev ombokad tills idag den 21/3. Hudläkare. Jag tyckte det kändes lite länge att behöva vänta två-tre månader på att komma till hudläkare med misstänkt utväxt. Nu får jag vänta 4-6 veckor på analysen istället.

 8. Ja det är verkligen en skrämmande verklighet! Hoppas Din släkting och vän kryar på sej och får den hjälp dom behöver! Man blir verkligen mörkrädd när människor röstar för lägre skatt och neddragen sjukvård!

  Jag kommenterade i ett tidigare inlägg ”Gamla saker” men vet inte om min kommentar kom in.

  Ha en fin kväll!
  // Maya

 9. Man kan vara glad, att man inte är sjuk. Jag har faktiskt inga kända farliga sjukdomar, så jag hoppas att jag inte blir brörd av detta.

  När vi reste hem från Mallorca i höstas, en resa på tre timmar, fick jag blodpropp i ena benet. Kom in på akuten och blev undersökt, röntgad och behandlad inom fyra timmar. Jag hade ändå tur, att det inte var en blodpropp som satt på djupet. Där kunde jag inte klaga på vården ändå.

  Kram/Gilla

 10. Fast om man betaar (om man har fått ordentligt sänkt skatt vill säga, typ 100.00/,månad) så är det ju inga som helst problem.
  För de som inte är rika skiter man väl i?

  Det är en gammal tradition. Omvänd fördelningspolitik?

 11. En helt absurd situation detta, men jag skyller en del på alla ”vanliga” arbetare som lät sig luras. Inte en utan två gånger. Snacka om huvudet i r***n. Jag har ett jobb-därför är jag moderat liksom. Vart fan är solidariteten. Aaaandas. Sorry, men blir så förbannad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s