18 :- i timman för att jobba

Vårt ”kära” Stena Line har två superfärjor och rederiets stolthet, Stena Brittanica och Stena Hollandica som är två lyxfärjor och en stor del av besättningen kommer från Filippinerna.

De filippinska sjömännen jobbar för en lön på två dollar i timman! 12 timmar om dagen i sex månader till skillnad från dom euopeiska som jobbar lika många timmar, men jobbar en eller två veckor och är sedan lediga lika länge!

Pim de Lande är chefen som tycker att det är helt OK och anser att det skulle vara orättvist att betala mer, för då blir det mer än om jobbbet hade utförts i Filippinerna. Hur han nu får ihop det.

Självklart har övriga sjömän en hyfsad månadslön.

Nu har både de europeiska och filippinska sjömännen reagerat på orättvisorna ombord.

Lika lön för lika jobb! Hört talas om det?

Annonser

13 thoughts on “18 :- i timman för att jobba

 1. Godmorgon.Det är för galet att utnyttja utlänningar så.många arbetsgivare kan göra så på svenskar med.alla kn bli utnyttjade om dom inte säger till.men dom som inte tjäna så bra dom ta emot vad dom får.ha en fin dag.kram

 2. Ja verkligen, var är alla feminister nu? ingen som bryr sig så länge det är dem. Men sen och andra sidan kommer fler och fler göra så här, vi svenskar tjänar för tok för mycket. en rörläggare här i sverige, danmark tjänar så satans bra. men kolla i övriga världen. I usa får de jobba och då menar jag jobba, inte som på många byggen gå o snacka mellan 7-09 sen ha frukost till 10 sen kl 11 leta upp en kompis o stå o snacka till 12 sen ha lunch. billigare och bättre att anställa polacker eller tyskar. där blir de mer gjort för billigare peng. så det är bara att vänta och se. Var har de svenskar tagit vägen som visa vägen på 50 60 talet? där sverige hade 2 bilmärken, tillverka stridsflygplan hade största fabriken i världen. var tar allt sånt vägen? tyskland kan ha sina bilmärken men inte sverige? där anser jag att man får valuta för deras bilar. svenska bilar är bara dyra. vet ej vad det beror på. men skulle kunna tänka mig att arbetarna ska ha så mycket i lön. där för flyttar ju också företagen till asien. snart producerar vi inget mer här i sverige. men vi är nöjda så länge vi har till hyran

 3. Skandal att göra så. De är väl också människor? Att de skulle ha underbetalda jobb hemma, rättfärdigar inte att de ska ha det här. Det måste bli ändring på det. De har ju ingen chans att resa hem ens under sina arbetsfria dagar.

  Gilla

 4. Fy sån skam, man blir heligt förbannad.

  Det är nästn likadant som bärplockarna – som inte fick ett bär eller ens betalt.

  Arbetsgivare i denna kaliber borde ”hudflängas”. Och de stackare som anställs har ju inte mål i mun, eftersom de inte kan språket eller ens vet något om minimilöner o s v.

  Ser ikväll på uppdrag g
  Kram

 5. Men det var det jävligaste,,f-n betalar Stena lön efter varifrån man kommer..Jag har alltid trott att man får lön för utfört arbete..Skäms ordentligt Stena Line…
  Ja i morgon får du reda på vem som vann..Haé Kram.

 6. När Tyskland hade blivit enat, ville de ”Östtyska” Poliserna ha samma lön som de ”Västtyska”. Men levnardstandarden i ”Östra Tyskland” var betydligt billigare.
  Vet ej hur det är där idag!
  😦
  Kram
  Stevie
  🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s