Jag har lärt mig ett nytt ord idag.

Riksdagen vill förbjuda eftersupning står att läsa i vissa tidningar i eftermiddag. Aj, tänkte jag, ska det kriminaliseras att jag tar en lille en efter en fest! Får nog sluta med det!

Eftersupning visade sig ha en helt annan innebörd. Man ska inte längre kunna skylla på att man har tagit sig ett järn eller två efter man har blivit upptäckt  bakom ratten!

Det ska inte längre gå att slippa ansvar och skylla på eftersupning och slippa dom för rattfylleri.

Vadå förbjuda nu? Det skulle ha varit förbjudet sedan länge.

Det känns som ett halvt sekel sedan det skulle varit förbjudet, men bättre sent än aldrig!

Helt OK på semestern!

20 reaktioner till “Jag har lärt mig ett nytt ord idag.

 1. Och hur skulle det fungera? Hur länge efter en bilfärd får man inte dricka? Låt säga att du åker och handlar en lördag, hemma igen sätter du dig och äter middag och dricker vin, då knackar polisen på …

 2. Hur ska det här gå att förbjuda? Polis och riksdag har ju inget att göra i våra hem, och kan omöjligt förbjuda någon att dricka en öl eller ett glas vin efter en bilfärd! Det här måste röra sig om något annat, som t.ex. att man skal kunna bevisa att man eftersupit. Allt annat vore ju rena galenskapen och måste stoppas!

 3. Det handlar inte om vanliga bilfärder, utan om något inträffat i samband med färden som ger anledning att anta att polisen vill komma i kontakt med en. T.ex. att man varit med om en trafikolycka eller smitit från en trafikkontroll. Det ska då vara förbjudet att inom ett antal timmar dricka alkoholhaltiga drycker. Så har det varit i Norge i massor av år och att Sverige inte tagit efter tidigare kan ha kostat liv.

 4. Läste inlägget och medan jag reflekterade över det ser jag bakgrunden på bilden… Är det din bild??? OH så vackert det ser ut att vara!!!!

 5. Det är väl så att betydelsen är, att man inte får skylla på att man har druckit EFTER en olycka eller ett tillfälle, när en olycka kunde ha skett. Jag trodde att det redan var förbjudet.

  Svar: Vi får kasta farligt gods på speciella stationer eller på tippen. Men det kostar inget extra vad jag vet. Vi brukar lämna sånt vid en OK-mack, som har speciella rum till sånt.

  Att jag tycker att det är jobbigt beror mest på att vi själva har dåligt med plats för soporna hos oss och att det är så långt till soprummet, att det inte blir kastat dagligen. För vi kan ju inte heller lägga soporna i ett överskåp. 🙂

  Kram/Gilla

 6. Ja det är väl ungefär som att man inte får lämna landet om man är släppt ur häkte i väntan på rättegång så det känns logiskt.

  Du har helt rätt ang bebis, den kommer när den är klar men det är roligt att läsa om alla metoder 😉

 7. Dom menar väl om jag har förstått rätt att om man blivet tagen av polisen ,och avviker från platsen och säger att man dracke efter att man har blivet tagen……..Svar:Vad då vissa,du njuter ju också om jag inte har fel.Men visst ska vi passa på att njuta!!!Kram!

 8. Ja Sverige ligger lite efter ibland,man kan undra varför?
  Idag har jag tagit fasta på mina egna råd. Lugn och fin har jag varit hela dagen,inte gjort mer än absolut nödvändigt.
  Kramen!

 9. Aha, det var det det betydde! Jag såg rubriken fladdra förbi men kollade aldrig texten så jag var också fundersam på vad det egentligen skulle betyda.

  Kan vara ett klokt beslut. Jag har en känsla av det inträffat att berusade bilister som exempelvis kört av vägen har skyndat sig hem för att dricka alkohol. Sen har de kunna skylla på det och gått fria.

 10. De kan inte bevisa att man druckit innan om de hittar en med flaskan mot munnen efteråt (om det inet är massor av promille i blodet för då måste man ju hållit på en stund).

 11. Eftersupare skall dömas hårt. Konsensus i vårt land är 0-tolerans mot alkohol. På detta vis kan i praktiken allt alkoholbruk stoppas dyngnet runt för de medborgare som använder bil till vardags.

 12. Det konstiga är att det inte varit förbjudet tidigare. Men jag funderar över en sak. Hur länge efter en körtur måste man vara nykter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s