Mina tuttar i färg

Alla som har blivit mammograferade vet hur det går till. Kvinnan står med ena bröstet inklämt mellan två plattor och det finns ingen möjlighet att röra sig en millimeter. Bilderna har hittills varit i svartvitt, men nu finns kanske möjligheten att få sina tuttar i färg.

Dom svartvita bilderna ger inte tillräcklig kontrast och det är svårt att se vad som är farliga eller ofarliga tumörer. En sensor kan tyda dom olika färgerna och man kan lättare urskilja om det är cancer eller inte!

Brösten i färg……. kan man köpa plåtarna, framkalla dom och göra en snygg tavla av dom?

11 reaktioner till “Mina tuttar i färg

 1. Ska iväg den 19:0nde, tror inte att de har fixat
  NÅGON FÄRG, DET ÄR VÄL EN KOSTNAD FÖR LANDSTINGEN. HÄR HAR DE FLERA MILJONER I UNDERSKOTT, MEN CHEFERNA FÅR HÖGRE LÖN.
  STACKARNA, VAD DE SLITER-….—

  Tänker på alla drabbade BC-patiente, känner många, man får tacka den högste för varje gång det konstaterats att man inte har något hemskt.

  Färgtuttar i ram, jamen det kanske blir snyggt, i sovrummet….

  Kram, Kram

 2. HAr under detta år varit med om min första mammografi, och det var inte fullt så farligt som jag trodde. Men de kan ju bero på att de redan är platta *ler* Men ha dom på väggen de tror ja inte jag vill *hehe*

 3. Jag såg på Rapport dom pratade om det där, och jag sa till gubben,” vet du hur förbaskat ont det där gör”? Nej det kan han ju inte veta förstås,hehe…
  Kramen!

 4. Ja tänk vad man känner sig utelämnad…när man gör amammografi..Jag brukat tänka…Tänk om den går sönder..och jag då sitter med TUTTARNA i kläm…så ont det skulle göra då….
  Skönt att ha gått i pension nu…men jag skall jobba 3 + 3 veckor ” på min avdelning” ändå i sommar..tycker dte är kul..och samtidigt få tjäna en extra slant…så kan man resa lite extra… Och när man går in som pensionär..så äger jag vilka veckor jag KAN jobba…Är pju på GYNAVDELNING..på Mälarsjukhuset..och enbart på natten…de sista åren..och även på sommaren….
  Kram!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s