Fängelse för mobbare?

I Australiens delstat Victoria har det lagts fram ett förslag om att mobbare ska kunna dömas till fängelse i upp till 10 år!

Någon har tänkt till och det rejält. Mobbning ska vara ett nolltolererat brott.

Ingen ska mobbas av någon, någonsin, någonstans!

Australien ligger som bekant långt från Sverige, men det skulle inte vara fel om ett liknande förslag sjösattes här!

Det finns så många därute som varje dag blir mobbade på ett eller annat sätt och mobbarna skulle få ett riktigt kännbart straff!

Det är vidrigt att göra så mot en annan människa!

Annonser

14 thoughts on “Fängelse för mobbare?

 1. Ja och det förekommer ju i alla åldrar förutom de allra yngsta då. Vuxna människor som mobbar är de värsta tycker jag, de vet ju bättre än många av de i skolåldern även om de borde kunna tänka till de också.

  Ha en fin dag!

 2. Men 10 års fängelse för mobbing är väl i alla fall lite väl tilltaget. Straff borde det vara i alla fall. Mobbing är förfärligt att uppleva.

  Kram/Gilla

 3. Jag röstar på Dig som Sveriges först President!
  Håller fullständigt med Dig, men även strafflagen måste ändras så att dessa små vidriga kryp under 18 kan bli staffade. 🙂

  Gillar Ditt nya bildspel, liksom ca 100 andra runt om i världen.
  Twittrade det på minst 10 språk, bl.a Thai, Grekiska, Arabiska, Spanska och kinesiska! 🙂
  Inte illa för en första dags visning tycker jag! 🙂

  Kram
  Stevie

 4. Ja ett kännbart straff skulle det allt finnas, och ingen preskribtionstid. Vi kunde sätta in alla mobbare på en gång, hehe Jag vet några stycken jag skulle vilja ”hämnas” på.

 5. Tycker dte låter som en toppenide, men 10 år är väl kanske att ta i. Det skulle iofs aldrig förekomma så lång tid här i Sverige om det skulle träd ai kraft. Kram

 6. Tänk om det vore så. Så mycket lindrigare livet vore då. Jag har blivit mobbad hela skoltiden, som jag minns. Även Ellinor blev mobbad. Kram

 7. JA det är ju en tanke…. Den mobbing som är svårast att se är tjejmobbing. De finns inget folkslag som kan vara så falska som just vi….. De är så mycket mobbing som inte syns som vi inte har en aning om även om vi gräver och tittar mer än vad som går…… Tyvärr….

 8. Fast barn är ju inte straffbara i vår bemärkelse och ska inte vara det heller förstås. Men nolltolerans mot mobbning håller jag med om. Det finns dock andra sanktioner att sätta in som inte handlar om fängelse; typ avstängning från skolan, skolbyte, ledsagning under skoltiden (vilket bör drabba förövaren, inte den drabbade.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s