Det brinner i Göteborg – igen!

Minst sju bilar sattes i brand i natt! Ungdomsgäng är ute på gatorna natt efter natt och tänder på.

Ingen vet vilka de är, men faktum kvarstår. Bilarna i Hisings -Backa tänds på av unga ligister.

Jag begriper inte varför eller vad någon kan få ut av det här.

Ägarna som blir drabbade har säkert inget gjort för att just deras bil ska tändas på. Bara parkerat på fel plats vid fel tillfälle över natten.

Jag undrar hur det står till i knoppen på folk som förstör på detta viset.

Ungdomar knuffade ut bilar på Litteraturgatan och tände eld på dem.

Ungdomar knuffade ut bilar på Litteraturgatan och tände eld på dem.” GP

Bilden från dagens GP och fotograf av Christian Hermanson

16 reaktioner till “Det brinner i Göteborg – igen!

 1. Usch.. Ja det var någon/några som tände på ett helt garage här för nån vecka sedan på samma område som jag bor på… Hemskt otrevligt!

 2. De har inget bättre för sig. Uppmärksamhet är bra även om den är negativ. Det finns ju tyvär ungdomar som tror att ju värre de beter sig desto mer respekt får de och så skryter de bland kompisarna.

  Sist det var upplopp i Backa tror jag mig minnas att de skyllde på att det inte fanns jobb.

  Det är tragiskt och totalt meningslöst

 3. Det finns bara ett sätt att möta ligister av det här slaget. De måste omedelbart gripas, med vilka metoder som helst som står Polisen och rättssystemet till buds. Inklusive våld. Och är det så att det saknas såväl lagrum som metoder att sätta in, måste våra ansvariga politiker och tjänstemän vid relevanta myndigheter omedelbart se till att sådant kommer på plats. Det måste bli ett slut på gullegullet och flum-mentaliteten kring dessa grupperingar. Attackerar man polis och samhälle måste det till hårda tag.

  De hotar samhällets grundvalar, systemet, oss hederliga medborgare. Det måste stoppas i sin linda. Att killarna är unga, ”frustrerade”, har en olycklig barndom och/eller social situation, inte ”får” arbete eller utbildning, ”hatar polisen”, ”hatar samhället” är INGA argument överhuvudtaget! De är kriminella, och skall lagföras och straffas på hårdast tänkbara sätt.

  Vi är för flata som det ser ut idag. Se till att införa ungdomsfängelser, och sänk straffmyndighetsåldern till 12 år, som i flera andra länder inom EU. Just i Backa handlar det förmodligen om något äldre personer, men det gäller att sätta P tidigt i andra fall. Jag tror inte att man på individnivå blir bättre av att sitta i fängelse, tvärtom, men det handlar inte om det. Det handlar om att skydda resten av oss från de här våldsverkarna, inte ge dem behandling och gullegull…

 4. Ägarna till bilarna var civila poliser, så något har de gjort för att uppröra ligisterna trots allt.

  Det rättfärdigar visserligen inte deras beteende, men ändå.

   1. Hur vet du att det var civila polisbilar, och om det var det hur tänker du då??? Förstår inte din kommentar….

 5. Det börjar ju bli som i Malmös Rosengård. Där ger man sej på polisen och brandkåren. De börjar ju snart inte våga göra nåt åt eländet.

 6. Det finns inga ursäkter och hämnd mot poliser, som gjort någon upprörd, ska straffas hårt bara. Ociviliserat är vad det är.

 7. Jag blir så otroligt ledsen av att se unga människor agera på det där sättet. Om de tror att verksamhet av det här slaget gör dem attraktivare för arbetsgivare och andra som ofta sägs motverka dem, så tror de allt fel…

  Vad jag önskar att människorna skulle använda sin energi till att utveckla sig själva och hjälpa andra i st f att förstöra och föra ett destruktivt leverne.

  Kram

 8. De som gjorde samma sak för 1,5 år sedan fick jobb och ingick i projektet BASE, som innebär att om man sköter sig under en viss tid fpr man förstahandskontrak på lägenhet. Jag antar att det är nya ungdomar som också vill ha jobb och lägenhet, det funkade ju förra gången….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s